avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimitere in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimitere in judecata

Buna seara,
Doresc sa trimit in judecata persoana care a trimis un mail catre operatorul de inregistrare domenii de unde am achizitionat domeniul aaaaaaaaaaaaaa, prin anul 2013.
Mesajul persoanei care se adreseaza operatorul de inregistrare domenii precizeaza ca eu, ca detinator al domeniului incriminat, as santaja o terta parte care se autoidentifica cu numele site-ului detinut de mine.

Pot sa cer despagubiri pentru acuzatia de santaj?
Va multumesc anticipat.
Da, este infractiunea de denuntare calomnioasa.
Denuntarea calomnioasa era infractiune prevazuta in C.P. din 1969, in actualul cod ar fi inducerea in eroare a organelor judiciare.
Pentru a se retine aceasta infractiune, faptuitorul trebuie in primul rand sa sesizeze organele de urmarire penala prin formularea unei plangeri sau denunt cu privire la existenta unei fapte prevazute de legea penalasi sesizarea sa fie mincinoasa.
Utilizatorul vorbeste de un „mail catre operatorul de inregistrare domenii”, nici vorba de aceasta infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Papagal oferit pentru sex! ea ma acuza de viol eu pe ea de talharie! papagal4sex papagal4sex Buna sunt eu , cel care am fost santajat de o gagica din Berbeci cu pasare de 2500 euro ... ... (vezi toată discuția)
Denunt pentru calomnie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua, In luna ianuarie 2013 mi-a fost facuta o plangere penala mincinoasa pentru infractiunea de furt in valoare de aproximativ 23.000 mii de euro. ... (vezi toată discuția)
Acuzația de calomnie si defăimare Macesului Macesului O fostă prietenă mi a deschis plângere la poliție pt santaj pe baza unei certi telefonice înregistrate de ea. Este fals. Dar pe baza plangerii am fost ... (vezi toată discuția)