avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie anticipata partiala

sunt la pensie din 2005 anticipat as dori sa stiu daca se poate recalcula pensia.Am stagiu de cotizare realizat 31 ani 1 luna 23 zile si am implinit varsta de 61 de ani anul trecut .Am dreptul la recalculare???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:19, 13 Martie 2015
1. Nu vi se recaluleaza pensia anticipata partiala.

2. - La data cand veti implini conditiile pentru pensie pentru limita de varsta pensia anticipata partiala se transforma, din oficiu, in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.
- Se va emite o noua decizie pentru pensie pentru limita de varsta.

3. - Dar cum de aveti pensie anticipata partiala din 2005 si pana acum?
- Aceasta pensie nu putea sa fie acordata pe mai mult de 5 ani.
- Luati legatura cu Casa de Pensii si intrebati de ce nu v-a acordat pensia pentru limita de varsta pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata standan54 standan54 Am 61 de ani,barbat,pot sa ies la pensie anticipat tinand cont ca am un stagiu de cotizare neintrerupt de 38 ani si 6 luni? Cu cat se diminueaza pensia in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Agafia Agafia Buna seara, Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca. As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ciontugeta ciontugeta Educatoare,nascuta 8 iunie 1958 ,la 1 septembrie 2016 voi avea 38 ani de munca neintrerupta,cand voi putea iesi la pensie anticipata si cu ce penalizare?Va ... (vezi toată discuția)