avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare custodie

Bună ziua! Soțul meu are un băiețel de 6 ani din prima căsătorie, care e în custodia mamei. Urmează sa plecam în Irlanda, unde soțul meu va lucra cu contract. Se poate face un acord intre el și fosta soție legat de custodie, astfel încât sa poată beneficia copilul de alocație din Irlanda? Sau trebuie sa fie totul prin instanta? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 19:55, 15 Martie 2015
Prin instanta, sa se constate ca este custodie comuna.
Mulțumesc mult de răspuns!
doar prin instanta.
Utilizatorul cred ac se refera strict la pensia de intretinere, care se poate lua si in urma intelegerii intre cei doi parinti, doar daca nu se inteleg vor trebui sa apeleze la instanta.

Dupa ce tatal se muta in Irlanda si vede ce salariu are, se intelege cu fosta sotie si ii vireaza pensia intr-un cont sau o trimite in orice alt fel (cu chitanta sa aiba dovada ca suma se refera la pensia de intretinere). Daca se inteleg amiabil cei doi, nu este nevoie de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor și pensie alimentara DEEAPAN DEEAPAN Am un băiețel de 10 luni, tatăl lui ne-a părăsit de 3 luni noi nefiind căsătoriți locuiam la mine, ce pot face sa obțin custodia copilului ... (vezi toată discuția)
Dupa divort, de la parinti ea se muta tot la fostul tanet tanet prietenul meu actual cu care am un bebelus, a fost casatorit 10 ani, are un copil de 10 ani; divortul a durat aprox un an in care s-au tot amanat infatisarile ... (vezi toată discuția)
Bună seara sunt despărțit de fosta soție de 5 luni când ... Silviusilviu91 Silviusilviu91 Bună seara sunt despărțit de fosta soție dede 5 luni când a plecat de la mine luase cardul de alocații la copii . Copii sunt cu mine în Germania cum ... (vezi toată discuția)