avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste amenda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste amenda

Buna ziua
In asociatia noastra de proprietari, administratorul, femeia serviciu si instalatorul sunt angajati in baza unei conventii civile, conform legislatiei respectivi trebuiesc angajatii cu CIM. In cazul in care vine ITM in control banuiesc ca o sa se lase cu amenzi :rtfm:
Intrebarea mea este-cine va plati amenda?
-PRESEDINTELE singur ?-sau presedintele impreuna cu comitetul?conform lg 230/2007 ei se ocupa cu incheierea contractelor din cate stiu.
Va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 22:40, 18 Martie 2015
grandanat a scris:

Presedintele nu a castigat la loto acest statut, a fost desemnat sa conduca asociatia de proprietari tocmai la alegerea proprietarilor. Presedintele conduce asociatia de proprietari, nu o detine.

Este o diferenta semnificativa intre votul membrilor proprietari si actele si actiunile persoanelor reprezentante ale asociatiei de proprietari
Legal ,raspunde semnatarul documentului ,nu poate fi implicata responsabilitatea lui tanti Veta ca la votat pe X sa fie presedinte
Si am avut numeroase astfel de situatii,de sesizari ale proprietarilor impotriva actelor si actiunilor presedintelui de asociatie de proprietari ,care a angajat responsabilitatea asociatiei de proprietari prin semnatura proprie olografa de documente ,iar autoritatile-primaria,instanta pentru netemeinicie si nelegalitate ,au aplicat amenda semnatarului documentului

Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
ynocentta, utilizator
Daca permiteti, stiti cum vad eu situatia asta cum spun uni ca plateste asociatia
-sunt pasager intr-o masina, auto respectiv e surprins cu o viteza mai mare decat cea legala, la amenda e pus soferul si eu ca pasager sa platim impreuna amenda>>e normal???:slap:
Revenind la subiect nostru>Daaa se poate pune si in carca membrilor asociatiei in cazul in care a fost stabilit in AG modul de angajare.
Din pacate faceti o analogie gresita.

In cazul amenzii rutiere, soferul a condus, soferul este amendat.
In casul asociatiei de proprietari, asociatia a angajat, asociatia primeste amenda.

Spre deosebire de masina, asociatia de proprietari este o entitate, are personalitate(juridica), intreprinde actiuni si daca greseste este sanctionata.

Nu trebuie a se confunda entitatea juridica cu cei care o conduc sau o reprezinta.

Lucrurile sunt extrem de simple si usor de inteles, trebuie doar sa "vrem" sa le intelegem, sa nu ne blocam in propriile fixatii.
Cand este amendat statul roman plateste statul nu presedintele statului: acest lucru este bine stiut.
Pai, la fel este si cu asociatia: ea plateste ca persoana juridica, nu presedintele vremelnic.
De unde ia banii: asta e o alta poveste. De regula de la locatari. In cazurile fericite poate are venituri din sponsorizari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste amenda itm in cazul asociatiilor de proprietari kta87 kta87 la o asociatie de proprietari s-a dat o amenda pentru ca nu era angajata femeia de serviciu si administratoarea la data la care au cerut actele( au avut ... (vezi toată discuția)
Hotarare ag contrara legii annabela annabela Buna ziua, puteti sa ma informati in ce masura poate fi contestata Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari pe motiv ca cei prezenti, la ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz mihai daniela 35 mihai daniela 35 am inaintat demisie fara preaviz in cond. art.79(8) Codul Muncii,iar managerul nu vrea sa-o aprobe, respectiv nu vrea sa-mi incheie cartea de munca cu ... (vezi toată discuția)