avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CI inexistent (retinuta de proprietar)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CI inexistent (retinuta de proprietar)

Buna-ziua , ma aflu si eu intr-o pozitie asemanatoare , doar ca este putin diferit , pe mine m-a luat cineva in spatiu acum cateva luni , prin noiembrie 2014 ,iar acum am plecat de la acea persoana , numai ca acestia mi-a fuat buletinul , spunandu-mi ca pot pleca dar fara buletin , am vorbit si cu frumosul si cu uratul , dar tot nu vrea sa-mi dea buletinul , pe motiv ca , vai doamne , ma amendeaza politia si ii trimite lui acasa amenda ( asta oricum s-ar intampla , pentru ca sunt inregistrat pana la urma pe buletin la adresa lui ,) oricum , sunt blocat , si nu stiu cum sa imi fac un nou buletin pentru ca nimeni nu doreste a ma mai lua in spatiu , iar buletin provizoriu , nu stiu cum sa-l scot.
Am nevoie de buletin ca sa-mi pot face pasaport ca sa pot iesi din tara sa muncesc , ca aici , in propria mea tara mor de foame .
P.S.
Parinti nu mai am sunt singur , iar casa veche pe care am avut-o a fost vanduta .Iar acum sunt homeless . Am pe cineva in anglia care ma poate ajuta cu munca sa muncesc pe acolo , dar nu pot pleca pentru ca nu am buletin . Va rog am nevoie de ajutor . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:49, 14 Martie 2015
Nu e chiar asa complicat.
Mergeti la Serviciul Evidenta unde ati fost cand v-ati facut cartea de identitate, va puteti face carte de identitate provizorie cu motivul ''pierdere + lipsa dovada adresa de domiciliu''.
Aveti nevoie de:
- certificatul de nastere
- 3 poze 3/4 (tip buletin)
- chitantele a 2 taxe, 1 leu + 5 lei, platibile la Impozite si taxe.
Asta daca nu sunteti / n-ati fost casatorit / divortat - ziceti daca e cazul.

Cu cartea provizorie + certificat de nastere (si taxele aferente, desigur) va faceti pasaport si plecati unde doriti.
Eu i-aș face plângere la politie pt retinerea cărții de identitate.
Deci tot ceea ce trebuie sa fac este sa ma duc de unde am scos buletinul . LA Calarasi , caci acum sunt la Fetesti ( este posibil sa pot scoate aici la fetesti , ca sa nu ma mai duc la calarasi ? ) + ca am incercat sa fac plangere la politie la fetesti si m-au facut nebun , pe motiv , ca nu tine de ei acest lucru . Ca trebuie sa ma duc la politia din calarasi ( o avea dreptate , nu stiu , nu le am cu legea ).Respectele mele .
P.S.
Pot scoate de aici de la fetesti ? sau trebuie neaparat sa ma duc la calarasi , de unde a fost emis buletinul ?
Se poate doar de la Serv. Evidenta de la locul de domiciliu, deci unde ati fost cand ati depus actele cu proprietarul - la Calarasi. Acolo platiti si taxele, la Impozite si taxe.

Daca vreti sa ii faceti plangere nu mai puteti declara ca l-ati pierdut.
Mergeti intai la politie (la Calarasi) si vedeti ce va spun, poate va ajuta si nu mai e nevoie sa asteptati dupa cartea de identitate provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Buletin!- termen preschimbare Andii Andii Buna ziua,as vrea sa ma ajutati daca se poate! Pe data de 23 noiembrie implinesc varsta de 18 ani Si as vrea ca in aceiasi zi sa plec As putea face sau ` ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)