avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contravaloare echipament de protectie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contravaloare echipament de protectie

Am un salariat care a parasit unitatea prin demisie, iar contravaloarea echipamentul de protectie acordat nu i s-a amortizat conform normativului existent in societate. Pot solicita contravaloarea partiala a echipamentului de protectie?Mentionez ca nu am contract colectiv la nivel de unitate sau ramura, ci mi se aplica CCMUN national 2007-2010.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:43, 10 Februarie 2011
Foarte bine argumentate raspunsurile dvs., va multumesc tuturor.
tudorvaleriu a scris:

1. Iata ce spune CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.28. - (1) Contravaloarea echipamentului de protectie se suporta integral de catre angajator.
(2) Contravaloarea echipamentului de lucru se suporta potrivit prevederilor legale si celor din contractele colective de munca de la celelalte niveluri.
(3) In toate cazurile in care, in afara echipamentului de lucru prevazut de lege, patronul cere o anumita vestimentatie speciala, ca echipament de lucru, contravaloarea acesteia se suporta integral de catre angajator.
2. Salariatul nu va suporta nimic din c/val. echipamentului de protectie chiar daca acesta nu a fost amortizat integral.
3. Salariatul suporta numai amortizarea pentru echipamentul de lucru.

Eu am lucrat la o firma care comercializeaza haine "de firma" m-i s-a dat ca echipament haine marca respectiva si mii s-a impus sa le port. In acest caz cine suporta echpamentul eu...sau angajatorul?
biankaa_m a scris:

Eu am lucrat la o firma care comercializeaza haine "de firma" m-i s-a dat ca echipament haine marca respectiva si mii s-a impus sa le port. In acest caz cine suporta echpamentul eu...sau angajatorul?

Echipamenul respectiv este " de lucru" nu de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tinuta business obligatorie??? veronik veronik Exista vreo lege care obliga angajatorul ca plateasca o anumita suma de bani angajatului in cazul in care acesta este obligat prin contractul ... (vezi toată discuția)
Plata echipamentului de lucru zmarandoiu eleonora zmarandoiu eleonora Cine suporta plata ecipamentului de lucru? angajatorul ori salariatul? (vezi toată discuția)
Urgent!!! plata 50% a echipamentului de lucru Alina Alina Alina Alina Buna ziua, Suntem o fabrica de termopane si conducerea societatii a hotarat achizitionarea echipamentului de lucru pt muncitori. In acelasi timp ... (vezi toată discuția)