avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnaturi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnaturi

Daca presedintele a folosit semnaturile de prezenta la sedinta a oamenilor in scopul de a da in judecata pe cineva ce se poate face in aceasta privinta?Adica ce fel de actiuni se pot face impotriva lui?Povestea este extrem de lunga ,dar consider ca nu este corect ceea ce a facut.Deci nu s-a supus la vot si nu s-a votat , doar s-a discutat putin pe aceasta tema.Va rog raspuns urgent .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:19, 14 Martie 2015
Fiind problema delicata,pentru analiza si eventual raspuns care sa va ajute este obligatoriu sa furnizati minimum de date concrete si relevante
Despre ce sedinta este vorba ?
Daca este vorba despre acordul proprietarilor pentru actionat in instanta rau platnic,este necesar ca in ordinea de zi si in procesul verbal sa fie precizat concret motivul acordului proprietarilor
Presedintele, conform legii, poate da in judecata un proprietar cu restante mai vechi de 90 de zile. Nu este necesar sa puna aceasta actiune la vot in vreo sedinta sau adunare a membrilor asociatiei.
Pe scurt problema este in felul urmator: anul trecut o fata nou venita in bloc a pus ochii pe scaunul de administrator pe care l-a si obtinut in final prin diferite tertipuri si manipulari.A fost demis administratorul, a predat la zi totul in regula,nu i s-a gasit nimic lipsa.Dar nu a predat si arhiva pentru ca in primul rand nu exista un spatiu special amenajat unde se poate tine si in al doilea rand cand a intrebat presedintele daca ii garanteaza ca nu o sa umble nimeni in ea si sa dispara ceva , a spus ca el nu poate garanta asa ceva.Atunci nu a predat nimic.Ulterior s-a facut adunare generala el a putut demonstra cu acte ca a predat in regula si fara lipsa in gestiune.S-a discutat ceva de darea in judecata dar dupa ce oameni au vazut ca nu a furat nimic s-au linistit si au trecut la un alt punct pe ordinea de zi.Deci nu s-a votat.Oamenii au semnat de prezenta.Mi-as dori tare mult ca sa existe o posibilitate ca acest presedinte sa plateasca pentru ca a abuzat de acest lucru.
Intre timp fostul admin a angajat un avocat care i-a facut o intampinare la obligatia de a face si avocatul a specificat ca semnaturile oamenilor sunt de prezenta si atat.
A, mentionez ca suntem asociatie de locatari.
Popescupop a scris:
Intre timp fostul admin a angajat un avocat care i-a facut o intampinare la obligatia de a face si avocatul a specificat ca semnaturile oamenilor sunt de prezenta si atat.

Sa incerc a traduce.
Presedintele a solicitat fostului administrator sa predea actele din arhiva. Fostul administrator nu a predat arhiva iar aceasta situatie a fost discutata si in adunarea generala. Participantii au semnat pe procesul verbal al adunarii generale. Dar administartorul nu a predat nici acum, dupa adunarea generala, acea arhiva.
Asa ca presedintele a deschis actiune in instanta solicitand judecatorului sa dea o hotarare prin care sa-l oblige pe administrator sa predea arhiva.
Am inteles bine? Va rog!

Mentin ceea ce am postat in primul mesaj: presedintele putea sa-l dea in judecata pe administrator pentru a-l obliga sa predea arhiva, fara sa aiba hotararea adunarii generale, fara semnaturi s.a.m.d.
Acum administarorul asistat de avocat (platindu-i onorariul), a formulat intampinare pentru ca asa e procedura ceruta de instanta.
Sugerez administratorului sa predea imediat arhiva si sa se prezinte in instanta cu dovada ca a predat-o. Altfel administarorul va fi obligat de instanta sa predea arhiva, va pierde banii achitati avocatului ngajat de el si poate va fi obligat de instanta sa achite si onorariul achitat de asociatie avocatului angajat de asociatie.

Dar, acum intre noi ca nu ne aude nimeni, ce vrea sa faca fostul administrator cu arhiva, la ce-i foloseste daca a predat gestiunea in regula?

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
Adriantot, moderator
Da este corect ceea ce ati inteles, dar intrebarea mea a fost cu totul alta.Nu ma itereseaza pe mine motivele si cum s-a ajuns in situatia asta.
Repet intrebarea: Presedintele a folosit semnaturile oamenilor in alt scop, ce demersuri se fac in aceasta situatie?Pentru ca eu am semnat de prezenta nu sa dau pe cineva in judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
Popescupop, utilizator

Alte discuții în legătură

Fost presedinte ce refuza sa predea stampilele ainia ainia Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acest subiect. In urma cu 3 saptamani asociatia noastra a schimbat intregul Comitet Executiv. Fostul presedinte nu a ... (vezi toată discuția)
Refuz fost presedinte de a recunoaste valabilitatea ag si a hotararilor acesteia drbarbu drbarbu In Adunarea Generala care a avut loc pe data de 8 decembrie 2018, s-a ales o noua conducere. In procesul vrbal de sedinta nu s-a notat nici o contestare a ... (vezi toată discuția)
Conflict desprindere din asociatia de proprietari marq marq Buna ziua! Va aduc la cunostinta situatia delicata incare ma aflu si as fi bucuros daca as primi cateva sfaturi. Fac parte dintr-o asociatie de proprietari ... (vezi toată discuția)