Daca presedintele a folosit semnaturile de prezenta la sedinta a oamenilor in scopul de a da in judecata pe cineva ce se poate face in aceasta privinta?Adica ce fel de actiuni se pot face impotriva lui?Povestea este extrem de lunga ,dar consider ca nu este corect ceea ce a facut.Deci nu s-a supus la vot si nu s-a votat , doar s-a discutat putin pe aceasta tema.Va rog raspuns urgent .
Nu cunoasteti procedura si am sa va explic: Procesul verbal al unei adunari generale trebuie semnat de catre cel care il redacteaza, precum si de catre membrii com. executiv.
Ca dvs. ati semnat "de prezenta" este alt ceva si nu are nicio valoare.
Cum s-a mai spus, la chemarea in judecata a fostului adm., presedintelui nu-i trebuie semnaturile participantilor la AG, de fapt nu-i trebuie nicio aprobare. Ca el s-a folosit de acest document - treaba lui si este adevarat, cateodata si instanta tine cont de acest lucru.
Si inca ceva - poate ca nu cunoasteti: la terminarea AG, se citeste in fata celor prezenti PV si apoi se semneaza de catre membrii com executiv.
Hotararile luate in AG vor fi sintetizate intr-un document ce se afiseaza la avizierul as. prop.pentru informarea tuturor proprietarilor, fie ca au fost prezenti sau nu la AG, tocmai pentru ca hotararile luate sunt obligatorii pentru toata lumea!
Daca dom' presedinte nu a procedat asa, este vina lui si poate tineti cont de acest aspect la o viitoare AG...
Apoi, daca presedintele vrea sa recupereze arhiva, este un lucru normal. Ca aveti sau nu aveti loc de depozitare, aceasta este altceva, insa fostul admin, trebuie sa predea arhiva in mod obligatoriu.
Predaţi arhiva pe bază de proces-verbal de predare-primire (tipizat, vezi anexa 3 la Legea 16/ 1996 republicată în 2014) şi inventare (tipizat, vezi anexa 2 la Legea 16/ 1996 republicată în 2014). Constituiţi documentele în dosare pe probleme şi ani, numerotaţi filele şi certificaţi dosarele.
Nici nu cred că sunt foarte multe dosare şi registre. Vă păstraţi un ex din procesul-verbal şi un ex din fiecare inventar.
Astfel vă descărcaţi de toată arhiva şi evitaţi multe discuţii.
În fapt, arhiva nu vă aparţine.
@abeonaaudit
Poate sunteti mai explicit ca mare lucru nu am inteles din ce-ati spus.
Adica, ce alte documente se mai cer in instanta? Ganditi-va doar la o speta asemanatoare cu topicul, nu alte situatii...
Cu multumiri.