As dori sa achizitionez un imobil impreuna cu terenul de sub casa ( curtea) si o gradina in suprafata de 3500 mp de la o familie alcatuita dintr-un italian , rezident in Romania din 2004 si sotia acestuia, romanca.Ei, la randul lor, au cumparat aceste bunuri in an 2009. Problema ivita in momentul intentiei noastre de a cumpara casa+curtea+terenul a aparut cand am mers la o banca pt contactarea unui credit imobiliar si , in urma verificarii de catre juristii bancii, ni s-a transmis ca exista posibilitatea de a ni se respinge cererea de creditare pe motiv ca cetateanul italian nu avea dreptul sa achizitioneze gradina( agricol intravilan) in anul 2009, nefiind indeplinite conditiile legii 312/2005. Subliniez faptul ca vanzatorii nostri au facut contract de vanzare cumparare la un notar public, fara ca acesta sau cei de la cadastru sa aiba nici cea mai mica obiectie. Intrebarea mea este sa continui cu procedura de cumparare ( eventual contactand alta banca) sau sa renunt? Eu sunt cumparator de buna credinta, la fel si vanzatorii
Incercati la alta banca si nu semnati promisiunea de v/c decat daca aveti acordul bancii creditoare pentru a nu pierde avansul. Prevedeti in promisiune ca nu reprezinta culpa promitentului cumparator daca tranzactia nu se incheie deoarece banca nu acorda credutul ptr neindeplinirea conditiilor de achizitionare a terenului de catre promitentul vanzator italian.
Va multumesc pentru raspuns, dar as mai avea o intrebare : cum se poate solutiona aceasta problema, cum se poate modifica sau rectifica contractul de vanzare cumparare din 2009, in conditiile in care cei care au vandut casa si gradina la italian si sotiei acestuia , au decedat? Se poate declara nul acest contract de vanzare cumparare? Notarul care a incheiat cv nu ar trebui sa raspunda in vre-un fel pentru legalitatea contractului, nu se puteau consilia cei doi ca sa cumpere ca si bun comun casa si curtea si sotia sa isi intabuleze gradina, ca unic proprietar? Sau cei de la cf cand s-au intabulat imobilele? Primaria in raza careia este casa si gradina?