avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj pe baza intelegere amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj pe baza intelegere amiabila

Buna ziua,
As dorii sa va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt.
Am divortat iar fosta sotie a avut pretentii la partaj pt bunurile dobandite in timpul casatoriei.Bunurile sint de tip casnic si anume mobilier si altele,plus bunuri personale si bunuri pe care le folosesc in interes profesional.Suma pe care am platit-o se ridica la valoarea de 11.000 lei desi ea a vrut 15.000 lei.Banii i-am platit in rate,ultima rata fiind platita in decembrie 2014 iar dupa ce a primit toata suma am primit din partea ei o declaratie semnata pe proprie raspundere ca nu mai are nici un fel de pretentii.
In acel moment,martie 2012,istetul de mine,nu m-am interesat de situatia bunurilor personale si cele de servici iar acum am aflat ca nu fac parte din partaj.Pe baza acestor informatii vreau sa recuperez o parte din bani.
Merit din plin iconita:P
Ce ma sfatuiti?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:23, 14 Martie 2015
in incheierea judecatoreasca de partaj erau precizate bunurile supuse partajului si ce a reprezentat suma achitata sotiei.
atunci cand ati achitat suma ati achitat-o pentru toate bunurile de care ati luat cunostinta .nu veti putea recupera o parte din bani atata timp cat se presupune ca ati luat la cunostinta bunurile pentru care ati achitat-o.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Cu scuzele de rigoare am omis sa precizez ca intelegerea de partaj am incheiat-o intre noi pe baza unei intelegeri scrise si semnate de mine,fosta sotie si a unui martor.
Ce nu e cuprins în acel înscris nu e partajat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
gi-jane2, moderator
partajul in urma divortului de realizeaza prin judecatorie.
depuneti documentele si formulati o actiune de partaj bunuri .
la dosarul cauzei depuneti toate documentele pe care le detineti iar instanta se va pronunta asupra partajului in functie de documente.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Va rog, nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului de postare.
Partajul nu se face numai la judecatorie, iar pt bunurile mobile, nu exista obligativitatea incheierii în forma autentica.
Sigur ca daca nu exista intelegere, veti partaja in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul in firma claudiu-istrate claudiu-istrate sunt asociat minoritar intr-o firma cu 2 asociati. asociatul majoritar este si administrator. firma nu are activitate dar a avut in trecut. pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Preluare credit lore33 lore33 am luat un credit de nevoi personale in timpul casatoriei pe numele meu, banii au fost folositi pentru renovarea unei locuinte ( proprietatea soacrei mele), am ... (vezi toată discuția)
Divort elizabetana elizabetana Divort fara minori. Intrebare: 1. Pot parasi locuinta si apoi sa dau divort? Ce se intampla in acest caz? 2. Apartamentul este luat cu un credit si ... (vezi toată discuția)