avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Erori in calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Erori in calculul pensiei

Buna ziua! Am si eu o dilema. In urma introducerii unei cereri de recalculare a pensiei anticipate partial si trecere la pensia limita de varsta ca urmare a unor drepturi castigate in instanta, casa judeteana de pensii a emis o decizie pensionare pt limita de varsta cu unele erori.
Cei de la casa de pensii judeteana, au spus ca se poate cere verificarea pensiei la casa de pensii judeteana, nu neaparat facuta contestatie la casa nationala de pensii, pt ca aceasta dureaza mai putin.
Intrebare: Daca cer verificare, pierd termenul de contestatie la casa nationala de pensii de pensii bucuresti, sau se emite o noua decizie, pe care o pot contesta apoi in termen de 30 zile de la data acesteia?
Sau fac in acelasi timp si cerere de verificare la casa judeteana si contestatie la casa nationala?
Multumesc anticipat pt un eventual raspuns, argumentat cu temeiuri legale!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:59, 14 Martie 2015
Se face contestatie la Casa de Pensii iar ulterior, daca erorile nu se indreapta, se face actiune in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Interventie moderator:
:rtfm:
PARVUROXANA:

1. Se vede ca nu ati citit Regulamentul de postare pe forum pe care il puteti gasi pe:
www.avocatnet.ro/content/tag...

2. Nu e cazul sa scrieti exclusiv cu majuscule, este obositor de citit si este impotriva Regulamentului de postare.

3. In acest topic am facut eu modificarile dar am vazut ca asa procedati in toate raspunsurile dvs.

4. Va rog sa va conformati prevederilor regulamentare!
GCC a scris:
Intrebare: Daca cer verificare, pierd termenul de contestatie la casa nationala de pensii de pensii bucuresti, sau se emite o noua decizie, pe care o pot contesta apoi in termen de 30 zile de la data acesteia?

Bineînţeles că veţi pierde termenul în care puteţi formula contestaţie şi nici nu aveţi siguranţa că cei de la pensii vor emite o nouă decizie. Oricum, pe dvs. vă prejudiciază decizia de trecere la pensie pentru limită de vârstă şi pe ea trebuie să o contestaţi.


Sau fac in acelasi timp si cerere de verificare la casa judeteana si contestatie la casa nationala?

Aceasta este soluţia de urmat. Deşi Legea nr. 263/2010 nu prevede "verificarea pensiei" la solicitarea pensionarului, presupun că cei de la pensii vor face asta din moment ce v-au spus să procedaţi aşa. Contestaţia împotriva deciziei de pensie se depune tot la casa judeţeană de pensii, care o va înainta CNPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca sau contencios administrativ? OLGAS OLGAS In baza unui certificat de handicap vizual ( de navazator) am dreptul la pensie de limita de varsta. Am depus cerere cu nr de inregistrare la casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)