avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune interese
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune interese

Am introdus o actiune la instanta civila, prin care am obligat parata la acordarea de daune morale, iar in urma solutionarii cererii, instanta civila mi-a admis-o. Intrebarea ar fi urmatoare: as putea sa obtin daune interese, intrucat punerea in intarziere este necesara numai pentru neexecutarea unei obligatii contractuale nu si a obligatiilor extracontractuale, deoarece din momentul nasterii faptului prejudiciabil se naste dreptul creditorului de pretinde despagubiri de la debitor.

In alta intrebare: creditorul are drept de optiune, in sensul ca acesta poate alege intre executarea silita sau a daunelor-interese?
Se va dispune de catre instanta de judecata obligarea la plata de daune interese pentru prejudiciul efectiv cauzat .In caz de nerespectare a obligatiei mentionate in hotararea judecatoreasca de buna voie , sigur ca se poate recurge la executarea silita.
Optiune nu exista.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale sau daune interese? decarrera_ro decarrera_ro Pentru neplata salariilor pot sa cer daune morale? Care este diferenta intre daune morale si daune interese? Multumesc. (vezi toată discuția)
Daune cominatorii emil6702 emil6702 Ce sunt daunele cominatorii si cand se pot solicita? (vezi toată discuția)
Daune cominatorii omatcons omatcons Bună seara. Sunt în posesia unei hotărâri judecătoreşti irevocabile investită cu titlu executoriu contra instituţiei Primarului, pentru obligaţia de ... (vezi toată discuția)