avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere pe o perioada de o luna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere pe o perioada de o luna cu posibilitatea de prelungire pe perioada nedeterminata

Am incheiat cu proprietarul unui imobil un contract de inchiriere pe o perioada de o luna cu posibilitatea de prelungire pe perioada nedeterminata. Am locuit si inca locuiesc acolo, am intrat in cea de-a doua luna platind totul conform contractului. Nu am nicio datorie si am platit totul la timp.
In urma unor disensiuni cu proprietarul acesta mi-a sa plec la sfarsitul lunii.
Din cate inteleg din contract odata ce am intrat in cea de-a doua luna s-a subinteles de ambele parti ca voi locui pe o perioada nedeterminata.

Citand din contract:: "durata contractului de inchiriere este de o luna cu posibilitate de prelungire pe perioada nedeterminata"

In acest caz sunt obligat sa parasesc imobilul la sfarsitul lunii sau pot sta acolo pe perioada nedeterminata?

Mentionez ca am la dispozitie doua saptamani sa ma mut, primind verbal "preaviz" de la proprietar.
Cel mai recent răspuns: sensom , utilizator 12:37, 18 Martie 2015
Posibilitatea prelungirii este doar o posibilitate daca nu este inscrisa intr-un act aditional.
Nu exista si clauze de reziliere sau de denuntare a contractului?
Nu exista alte clauze sau act aditional.
S-a trecut in contract posibilitate de perioada nedeterminata pentru a nu mai fi nevoiti sa facem in fiecare luna contract de inchiriere. Cum deja sunt la jumatatea celei de-a doua luni inclin sa cred ca nu am obligatia sa parasesc imobilul asa cum imi cere proprietarul pentru simplul fapt ca ma aflu in "perioada nedeterminata"
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
sensom, utilizator
Va poate evacua cu un ececutor judecatoresc. Un contract de inchiriere se face pe perioada determinata 3 luni, 6 luni, 1an.
Repet, contractul este pe o perioada de o luna cu posibilitatea de prelungire nedeterminata. Eu ma aflu in perioada de prelungire nedeterminata. In acest caz ma poate evacua? pe ce motiv, am toate platile la zi. Nu pot crede ca nu exista o lege care sa protejeze chiriasul de cheful unor proprietari de a-i da afara pe motive neintemeiate (din punctul meu de vedere).
Nu exista acea perioada de preaviz de 60 de zile?

Alte discuții în legătură

Chirias vs. proprietar - vanzare apartament in timpul perioadei contractuale nicu_nae68 nicu_nae68 Solicit sprijinul si ajutorul d-voastra pentru a rezolva aceasta situatie delicata. .In calitate de chirias am un contract de inchiriere pe 1 an ... (vezi toată discuția)
Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)