avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare bani
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare bani

Buna seara! am de recuperat de la o societate comerciala o suma importanta de bani din 2008,care nu doreste sa faca plata.am toate documentele doveditoare avize,facturi.cand sotul meu a decedat( acum 6luni) am cerut cel putin o parte din bani cel putin sa fac cele necesare inmormantarii,raspunsul prin intermediar a fost sec ''nu am niciun ban de dat.va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie.
La acest moment sunt in faliment,si nu imi pot revenii nici financiar nici din punct de vedere a sanatatii (am devenit hipertensiva,diabet,cancer mamar,de depresie nu mai vb)V a rog frumos sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 09:22, 19 Martie 2015
Suma apare ca fiind prescrisa, numai daca din aceasta suma in aceasta perioada a mai facut vreo plata astfel incat sa fie intrerupta prescriptia.
Am doar o miscare a marfi adica am reusit sa-i mai cer cateva carti pentru autori (retur de marfa pe avize si facturi).Am auzit dar nu stiu daca-i adevarat ca marfa data pe aviz nu se prescrie ,este adevarat? Astazi am primit si o scrisoare de la avocatul unei doamne cu care am contract din 2003 pe o perioada de 5 ani si contract din 2006 tot pe 5 ani (drepturi de autor) care imi cere bani pentru aceste contracte ,numai ca eu nu am incasat bani pentru marfa de care va spuneam din 2008.ce este de facut in aceasta situatie .d-na vrea banii pe care eu nu i-am incasat.mentionez ca in contract este stipulata clauza ca bani se incaseaza din marfa vanduta,plata se face pe baza raportului de stoc.
Va rog sa-mi spuneti ce-i de facut in aceasta situatie.Si ce sanse de recuperare exista.
Multumesc!
In ceea ce priveste societatea care va este datoare, trebuie sa cautati orice act care poate dovedi ca i-ati dat marfa si ca va datoreaza bani. In mod normal, in procedura inventarierii anuale, cei de la contabilitate ar fi trebuit ca la fiecare sfarsit de an sa ceara confirmari de solduri si de la clienti si de la furnizori, precum si confirmari de stocuri. Daca le-ati dat marfa doar pe baza de aviz, inseamna ca dvs. aveti drept de proprietate asupra ei si le-o puteti cere inapoi, ca la randul dvs. sa o returnati celor care va cer bani pe ea. Verificati daca aveti ceva in acest sens cu societatea care va datoreaza bani : facturi, avize de insotire a marfii si care sunt ultimele corespondente cu ei. Doar pe vorbe, nu puteti dovedi ca va datoreaza ceva, iar daca timp de 3 ani nu s-a facut nici un demers scris de confirmare sold sau solicitare plata, datoria s-a prescris si nu mai recuperati nimic.Puteti cel mult recupera din marfa care nu le-ati facturat-o, daca mai au ceva...
In privinta societatii carora le sunteti dvs. datoare, sunt 2 aspecte : fie ii datorati bani, fie marfa. Daca ii datorati bani si acum ei nu au facut nici un demers in decurs de 3 ani sa ii recupereze, atunci datoria s-a prescris si nu le datorati nimic. Daca le datorati marfa, atunci trebuie sa le-o returnati.
Sfatul meu este sa apelati totusi la un avocat, sa va ajute cu corespondenta si sa fiti acoperita din ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am incheiat un contract de consutanta cu o societate pentru realizarea unei documentatii. Beneficiarul respectivei ... (vezi toată discuția)
Compensare datorii-creante! elena.cringeanu elena.cringeanu Buna ziua!Am o problemuta! Am de recuperat o creanta in valoare de 33700 ron de la o societate careia i-am facturat produse in 03.09, cu termen de plata peste ... (vezi toată discuția)
Urgent ce fac??? OANA GORAN OANA GORAN am uramtorul caz, sc se inchide, ramane cu datorii de xxxmiliarde. fata de mine- creditor datoreaza y miliarde, o mare parte din suma a acoperit-o prin ... (vezi toată discuția)