Buna ziua,
Acum max 3 saptamani, am inchiriat un apartamentpt o perioada de 2 ani, cu totul in regula, inclusiv cu declararea contractului de inchiriere la fisc, pt plata impozitului. Insa, nu au trecut nici 3 saptamani si chiriasii (un el si o ea) s-au certat si vor sa plece fiecare in calea lui. In treacat fie spus, m-am gandit sa-i ajut atunci cand au inchiriat, si, pe langa alte facilitati nu le-am cerut nici macar o luna garantie.
Pe langa altele, cea mai mare problema ramane cea cu impozitul pe care trebuie sa-l platesc statului. Intrebarea mea este urmatoarea: ce trebuie sa intreprind ca sa reziliez contractul la fisc si sa platesc numai pt luna in care au stat chiriasii, pt ca nu este o suma neglijabila, deoarece contratul se intinde pe o perioada de 2 ani? Mentionez ca contractul de inchiriere a fost semnat de tipa. Eventual,in cazul in care inchiriez la altii (desi nu cred ca mai fac acest lucru ) pot sa las acest contract la fisc, cu numele chiriasei actuale?
Multumesc
Marea problema este urmatoarea: aveau contract pana la finalul lunii, insa azi,18.3 dimineata am gasit un bilet in usa prin care ma anuntau ca au plecat, bineinteles fara sa plateasca nimic. Si nu prea stiu de unde sa o iau, pt ca sigur nu sta la adresa din buletin