avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare handicap

Dupa o operatie pentru protezarea totala de sold cu o proteza necimentata,am rams nu numai cu reducerea capacitatii fizice , ci si cu piciorul neoperat mai scurt cu aproape 3 cm .,necesitand acum incaltaminte ortopedica care sa compenseze diferenta .Ma tot straduiesc sa-mi fac dosarul pt evaluarea in vederea incadrarii intr-o grupa de handicap si nu reusesc sa aflu procedura intocmirii documentatiei ..
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:30, 16 Martie 2015
Documentele necesare pentru dosarul inaintat comisiei medicale de expertiza persoane cu handicap sunt:
- actul de identitate;
- bilet de trimitere de la medicul de familie;
- referatul medicului specialist;
- alte acte medicale, toate prezentate intr-un dosar.
Documentatia medicala si examinarile complementare vor fi efectuate in cadrul unitatilor sanitare din reteaua Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in conformitate cu prevederile legale.
Documentele vor fi prezentate secretarului comisiei.
Dupa primirea dosarului, presedintele comisiei examineaza clinic solicitantul si, in functie de afectiune si de documentatia medicala prezentata, poate solicita prin adresa altor unitati sanitare examinari clinice, de laborator sau spitalizare pentru stabilirea ori completarea diagnosticului clinic.
Cu acest prilej ,presedintele comisiei planifica solicitantul pentru a fi examinat in vederea analizarii documentelor pentru a se stabili gradul de handicap la una din subcomisiile unitatii de expertiza medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stenoza aorticav lucyfer lucyfer Buna seara ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: fiul meu[25 de ani],a fost operat la University Hospital of North Stffordshire din Marea ... (vezi toată discuția)
Pensie luiza44 luiza44 daca o persoana nu lucreaza ci este incadrata intr-un grad de handicap se poate pensiona si medical? Daca da cum? mai trebuie sa acumuleze anumite zile de ... (vezi toată discuția)
Pensie boala valerius1510 valerius1510 Va rog sa ma ajutati. cate internari in spital (sau zile internare) sunt necesare pentru ca sa-mi fie acceptat dosarul intocmit de catre medicul ... (vezi toată discuția)