avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum scap de o sotie infidela care refuza divortul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum scap de o sotie infidela care refuza divortul amiabil fara sa pierd copilul?

Cazul meu l-am mai expus pe larg intr-o postare din noiembrie 2014. Nu vreau sa reiau povestea dar in mare datele problemei au ramas cam asa:
- casatorit de 8 ani
- avem un copil de 5 ani
- de vreo 2 ani sotia (din acte, pentru ca in fapt nu mai avem nicio treaba unul cu altul) se afla intr-o relatie cu altcineva, pe care refuza sa o recunoasca, desi dovezile sunt greu de contestat si se tot aduna pe zi ce trece (recunosc ca nu am poze cu ea si individual in pat dar nici mult nu mai am sa le obtin, tinand cont ca nu se mai freest deloc....isi stabileste intalnirile cu el cu mine si copill de fata)
- refuza cu incapatanare solutionarea pe cale amiabila a divortului, evitand discutiile cu mine cat poate de mult
- avem un copil de care nu se ocupa deloc si pe care il neglijeaza in cea mai mare parte a timpului, bagandu-i pe parintii ei la inaintare (care i-au preluat rolul de mama)
- in prezent locuim intr-un apartament al parintilor ei, asa ca ei se poarta ca si cum ar avea ultimul cuvant
- in tot acest timp m-am ocupat cat am putut de bine de copil, si el a fost singurul motiv pentru care am ramas
- constrans de imprejurari (a se interpreta amenintarile sotiei si ale socrilor) mi-am luat un apartament prin credit la sfarsitul anului trecut la care am platit totul singur...taxe, avans la banca etc...contractul l-am semnat impreuna cu sotia pt ca m-a oblligat legea, dar ea nu a partiipat cu absolut nimic la cumpararea acestei case sau la intocmirea dosarului de credit (nici adeverinta de venit si nici altceva).Ce pot face in situatia mea? Atmosfera este mult prea nociva pentru a mai putea continua asa, nu mai am energia necesara...Desi stiu ca ea ca mama are mai multe sanse de a pastra copilul imi vine greu sa accept asta stiind ca nu se va ocupa cu nimic de el (spun asta pentru stiu cum s-a ''ocupat'' de copil in ultimii ani, adica deloc, preferand ca zi de zi sa se plimbe prin oras cu ''noua ei gasca'') si ca il va muta la parintii ei in secunda 2 de cand ies pe usa pentru a-si face linistita combinatiile. Ce ma sfatuiti sa fac? Intentionez sa divortez de ea, indifferent cum, dar vreau sa stiu ce sanse am sa pastrez copilul langa mine. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 21:29, 18 Martie 2015
Sansele destul de mici ca domiciliul minorului sa fie stabilit la dvs ,autoritate parinteasca exclusiva(custodie exclusiva) sanse si mai mici din punctul meu de vedere.Trebuie bineinteles sa incercati sa dovediti cu probe cele relatate,martori,ancheta sociala,sa incercati sa convingeti instanta ca interesul minorului este sa locuiasca cu dvs.Succes.
Stimate domn, strangeti din dinti si adunati probe. Poate gresesc, dar intr-un astfel de caz eu n-as divorta amiabil. Amiabil inseamna, simplificand, din culpa comuna. Daca va stiti cu constiinta curata, de ce ati accepta? O femeie care isi neglijeaza copilul si isi fixeaza intelniri cu amantul in dispretul bunului simt, trebuie sa-si asume consecintele propriilor fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - infidelitate Mirela99 Mirela99 Buna ziua, am o problema si va rog daca puteti sa ma ajutati Sunt inselat de sotie, am dovezi, conversatii pe skype, poze, de toate, ea nu stie inca ca am ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor tatalui nechab nechab Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii un tata poate obtine custodia copilului sau? Cazul este urmatorul : fratele meu casatorit de 11 ani,cu un copil de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmpla cu copilul la divorț Vilea Florin Vilea Florin Buna ziua ! Am o soție care este dependentă de alcool . Are un serviciu decent , dar mare parte din timp si-l petrece la mama ei . In fiecare saptamana se ... (vezi toată discuția)