avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligatie prezentare la Parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligatie prezentare la Parchet

Am un prieten care e cercetat in libertate pt favorizarea infractorului, a dat declaratii la parchet, a recunoscut, a mers la ipj, parchet de cate ori a fost chemat. L-a chemat un prieten in Germania la munca si a plecat in urma cu o luna. Zilele trecute a fost chemat la parchet (impreuna si cu celelalte pers. implicate) pt, a i se aduce la cunostinta ca au fost toti interceptati si urmariti si daca mai vor sa faca declaratii, pt ca dosarul va merge la judecator. El fiind plecat nu s-a prezentat, logic, iar azi a primit acasa o hartie pe care scrie ca a fost urmarit si ca sa se prezinte in 20 de zile. Intrebarea mea este: Poate fi arestat daca nu se prezinta in 20 de zile? Ar putea lua legatura cu procurorul sa ii explice situatia? Ce ar trebui sa faca? Multumesc anticipat.
Era obligat sa se prezinte la chemarile organelor judiciare, iar in cazul sustragerii se poate solicita arestarea preventivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cannabis doinadr doinadr Buna ziua, baiatul unei prietene, 20 de ani, student, a fost inregistrat in timp ce vindea cantitati mici de cannabis (aprox1g), unor agenti sub acoperire. ... (vezi toată discuția)
Talharie streetwis3 streetwis3 Domnilor am si eu nevoie de ajutorul vostru. In data de 23 dec. noaptea, intr-un bar, impreuna cu 2 prieteni am avut o cearta cu un individ. Un prieten i-a ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului ContSters146145 ContSters146145 Sunt intrunite conditile esentiale pentru infractiunea mai sus enuntate: Unui expert criminalist i s-a incredintat spre solutionare o expertiza intr-o ... (vezi toată discuția)