avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecere de la program de 8 ore la program de 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecere de la program de 8 ore la program de 4 ore

Buna ziua

Eu sunt grafician angajat la o firma pe postul de grafician cu norma intreaga cu contract nedeterminat. Cu program de lucru de 8 ore + 30min pauza de masa.

Din vari motive, in special stresul, vreau sa reduc programul de lucru de la 8 ore la 4 ore pe zi.

Nu am alt motiv decat faptul ca vreau sa lucrez mai putin si ca stresul este prea mare la 8 ore.

Din cate am vorbit la personal am tot dreptul sa solicit reducerea programului de lucru la 4 ore, dar nu stiu exact daca aceasta cerere are vreo baza legala sau nu sau poate sa fie refuzata. Tin sa precizez ca am avut un coleg care a lucrat 4 ore pe zi.

Firma are peste 800 de angajati, iar departamentul de grafica are peste 22 de angajati. Nu sunt in pozitie de conducere si nici nu am responsabilitati speciale.

Cum pot face sa obtin reducerea programului de lucru fara sa apelez la demisie in caz ca este refuzata cererea.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 19 Martie 2015
Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?
Buna ziua,
Adresati o cerere catre coducerea societatii la care lucrati.
Modificarea timpului de munca mentionat in ci.m. se face numai cu acordul partilor. Prin urmare, angajatorul poate fi sau nu de acord cu solicitarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program inegal ValentinC79 ValentinC79 Lucrez intr-o companie care are program continuu, in 3 schimburi 7 zile pe saptamana. In CM este specificat program inegal de lucru, conform graficului afisat ... (vezi toată discuția)
Program gravida fractionat accalin accalin Buna ziua, In urma cu 5 zile am adus la departamentul resurse umane o cerere de reducere a programului de munca cu 1/4, insotita de o recomandare de la ... (vezi toată discuția)
Reducere timp de lucru Claudia.35 Claudia.35 Buna ziua, sunt angajata cu ctr.de munca pe perioada nedeterminata de 9 ani, as dori sa cer angajatorului sa imi reduc timpul de lucru la 4 ore pt.ca am in ... (vezi toată discuția)