avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe active la dizolvare firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe active la dizolvare firma

Fac dizolvarea firmei voluntar si am un apartament ca si activ pe firma. In urma dizolvarii activul trece in proprietatea actionarului . Intrebare : actionarul plateste impozit pentru intrarea in proprietate ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:46, 17 Martie 2015
Plateste16% impozit.
Multumesc ! Si daca sunt microintreprindere platesc 3% ?
Pai nu microintreprinderea face venit, microintreprinderea se dizolva, se lichideaza, se radiaza, ci persoana fizica, actionarul care primeste imobilul plateste impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl / ce se intampla cu activele firmei dansara2002 dansara2002 Buna ziua, Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea si lichidarea simultana a unui srl alinutzzzza alinutzzzza Buna ziua, In legatura cu diz. si lichidarea simultana a unui SRL: mentionez ca firma nu avut nici un fel de activitate, nu are decatt capital social, datorii ... (vezi toată discuția)