avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe 2 ore sau chiar fara contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe 2 ore sau chiar fara contract

Buna ziua,

de ceva timp lucrez la o firma de Web design dar au refuzat sa-mi faca un contract pe 8 ore ci doar 2 pentru a evita plata la stat a taxelor. Banii ii iau in mana, undeva la 25-30 de milioane nimic impozitat. In aceasi situatie sunt si alti colegi de ai mei, unii chiar nu au contract deloc iar recent ''sefii'' incep sa forteze mai mult si mai mult... Doresc sa plec dar vreau sa stiu cum ii pot denunta.

Pe langa salarii pe care nu plateste taxe la stat, isi deconteaza pana si tampoanele... orice bon, indiferent daca are CUI sau nu pe bon.

Din cate stiu asta se numeste evaziune fiscala si este pedepsita destul de aspru.

Ce parere aveti? Cum putem rezolva?
Cel mai recent răspuns: spdes , utilizator 23:49, 17 Martie 2015
Puteti depune o sesizare la ANAF - Directia Antifrauda si/sau la Politie - Serviciul pentru Investigarea Criminalitatii Economice.
puteti sa faceti o sesizare la itm cu privire la modalitatea de incalcare a conditiilor contractuale, care in cazul in care constata savarsirea de infractiuni sunt pbligati sa anunte organele de politie specialitate. de asemenea puteti sa faceti chiar dvs o plangere la politie fiind prejudiciat de faptul ca nu va sunt platite cotizatiile la stat si ca in aceasta modalitate si contributiile viitoare ale dvs vor avea de suferit (dreptul la pensie se calculeaza raportat la contributiile avute)
Buna seara
In ceea ce priveste munca fara CIM si orele suplimentare efectuate (peste cele 2h/zi din CIM) competenta apartine ITM-ul. Depuneti o sesizare la ITM-ul in raza caruia isi are sediul firma respectiva.
Referitor diferenta de salariu fata de cel inscris in CIM si statele de salarii, dar si inregistrarea in contabilitate a bonurilor fiscale respective, competenta apartine ANAF (finante).
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
Florin Cioca, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsuri!

Am completat online pe site-ul ITM Bucuresti o reclamatie si urmeaza sa ma duc pana la ANAF maine pentru restul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare anaf pentru recuperarea prejudiciilor elenagabi elenagabi Buna ziua, Vă adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Firma la care lucrez este in executare silita de catre ANAF, iar cotele de contributii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca jny23x jny23x Am lucrat la o societate 4 luni de zile ca sofer taxi si alaltaieri m am trezit ca scoate masina din traseu ca a vandut-o.Tin sa mentionez ca imi plateam din ... (vezi toată discuția)
Contribuții neplătite de angajator elgi elgi Am CIM din februarie 2017 și recent am aflat ca angajatorul nu mi-a achitat contribuțiile (n-a depus D112) din iulie 2017 - deci peste un an de neplată. ... (vezi toată discuția)