avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua. apartamentul unde locuiesc este pe numele parintilor. relatia cu tatl meu este foarte grea si imi este frica in cazul mama mea decedeaza ca ar putea vinde apartamentul si mar lasa pe strada. imi puteti spune ce drepturi am si care ar fi posibilitatea de a nu vinde apartamentul ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: babi23081985 , utilizator 18:08, 17 Martie 2015
in cazul in care mama dvs decedeaza aveti dreptul la o parte din jumatatea de partamnet detinuta de aceasta in devalmasie cu tatal dvs. El o sa dobandeasca de asemenea o parte din acea mostenire in calitate de sot supravietuitor (1/4*1/2 din bun), la care se va adauga jumatatea pe care o detine deja. orice act de dispozitie (ce presupune si vz-cump) trebuie realizat cu acordul ambilor propiretari
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu poate sa-mi doneze mie partea lui din casa? bernilory bernilory tatal meu doreste,sa-mi faca act [o donatie mai degraba],pt ca nu ma inteleg bine cu mama ,vrea sa ma puna la adapost........,insa mama nu doreste ca acel ap ... (vezi toată discuția)
Succesiune unic mostenitor Atreya Atreya Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari pt urmatoarea situatie. Exista un apartament al parintilor, cumparat de ei acum 35 ani. Acum 1 an ... (vezi toată discuția)
Vanzare 1/2 din apartament detinut in coproprietate sorinci sorinci Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare- mama si tatal meu sunt coproprietarii unui apartament de 3 camere, ambii aparind pe actul de proprietate si fiecare ... (vezi toată discuția)