avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membri ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membri ONG

Ce modificari implica situatia in care 2 din cei 3 membri fondatori doresc sa renunte la drepturile si obligatiile in cadrul asociatiei ei avand functiile de vicepresedinte, respectiv director economic cf statut si act constitutiv ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:38, 17 Martie 2015
Mai intai aduceti in asociatie alte persoane pentru a nu fi pusi in imposibilitatea functionarii legale prin scaderea numarului de membrii sub 3. E bine sa aduceti cat mai multi pentru ca vedeti si dumneavostra ca tot timpul se mai gaseste cate unul sa renunte.
Apoi cei care doresc sa renunte la functiile ocupate si la calitatea de membru al asocitiei depun in scris aceasta solicitare. Se convoaca adunarea generala la care participa membrii cu drept de vot la data respectiva, in care un punct pe ordinea de zi e si acela de constatare a renuntarii la functiile ocupate si se fac alegeri.
Procesul verbal al adunatii generale a asociatiei in care apare si noua componenta a structurii de conducere, se depune la judecatorie.
Membrii fondatori, chiar daca renunta sa mai activeze in asociatie, ei raman acolo in actele de constituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot si sotie membrii fondatori si cu functii de conducere la ong iacobdragomir iacobdragomir Sotul si sotia pot face parte dintr-o asociatie, adica pot fi membrii fondatori si pot ocupa functiile de presedinte si vicepresedinte? (vezi toată discuția)
Retragerea dintr- un ong a 2 membri fondatori mariabad mariabad Un ONG are 3 membri.Isi depun cerere de retragere 2 .Ce demersuri trebuie sa fie facute? (vezi toată discuția)
Asociatie non profit serbandumitrel serbandumitrel Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot iesi dintr-o asociatie non profit unde sunt vicepresedinte dar nu-mi exercit aceasta functie si in care am intrat ... (vezi toată discuția)