S-a primit o decizie de desfacere a CIM pentru o fapta savarsita in urma cu 6 luni iar decizia a fost semnata dupa termenul de 6 luni de la savarsirea faptei,deoarece salariatul a fost in concediu medical.Este caduca decizia in acest caz si nu mai are efecte?
Ar trebui sa postati cat mai exact datele , de exemplu : data savarsirii fapteti, data emiterii deciziei de sanctionare, perioada de concediu medical etc.
data savarsirii faptei 20 sep.2014;decizia nu a fost comunicata salariatului si in consecinta,CIM a decurs in continuare. Decizia a fost emisa la data de 30.12.2014.concediul medical a durat pana pe data de 24 martie 2015,data pana la care decizia nu a fost comunicata salariatului.din cate stiu eu,semnarea deciziei dupa 6 luni de la savarsirea faptei este caduca.nu are importanta datei emiterii deciziei in acest caz,asa cred.ea a fost emisa in termen dar nu a fost comunicata in termen decarede(6 luni)
Art.49 C.mun.
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Daca nu luam in considerare textul de mai sus , decizia de sanctionare se putea emite cel mai tarziu la data de 20.03.2015, cand expira termenul de 6 luni de la data savarsirii faptei.
In mod logic atunci,CIM este suspendat pentru perioada cat salariatul este in CM si asupra CIM nu poate interveni desfacerea. si dupa 6 luni de la savarsirea faptei decizia este nula daca nu a fost comunicata in interiorul celor 6 luni?