S-a primit o decizie de desfacere a CIM pentru o fapta savarsita in urma cu 6 luni iar decizia a fost semnata dupa termenul de 6 luni de la savarsirea faptei,deoarece salariatul a fost in concediu medical.Este caduca decizia in acest caz si nu mai are efecte?
Avand acelasi argument pe care l ati invocat ,atunci si salariatul poate spune ca <in cazul in care legiuitorul dorea spunea ca ,<daca nu este atacata decizia de sanctionare in termen de 30 zile de la data comunicari,atunci decade din dreptul de a contesta respectiva decizie>.Insa legiutorul nua spus asta in nici un art. si totusi daca salariatul nu ataca decizia,el decade din drepturi,tocmai avand ca suport enuntul art 252.,alin 3,Codul muncii,cu toate ca nu spune ca <decade din dreptul de a ataca decizia.>
Legiutorul doar enunta acest fapt,fara a da sanctiuni daca nu se respecta, art 252.alin 3 .
si asemanator este si termenul prevazul la art 252. alin 5,in care spune de termenul de 30 zile. Sunt doua interpretari diferite la doua enunturi cu aceeasi rezolutie.
Un alin <3> din art 252 nu este sanctionat daca nu se respecta caci legiutorul nu prevede sanctiuni si in schimb alin 5 din acelsai art ,este sanctionat cu toate ca legiuotorul nu prevede acest lucru expres.
La un alin,sugeram ca este de recomandare iar la alt alin este unul de decadere absoluta? Unde spune ca este unul de decadere,clar si precis?