avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans prima casa

Buna ziua! Vreau sa va expun o problema de recuperare avans pt o casa. Am vrut sa contractez un credit prin prima casa , am gasit casa, am dat banii de avans, proprietarii m-au informat ca nu dispun de plan constructie casa, receptie finala, etc. Au doar cadastru, intabulare, cvc, releveu scos ulterior. Au afirmat ca are structura de rezistenta din beton armat si eu nu am verificat. Au propus ca pana ies actele sa ne mutam acolo, ca oricum va fi a noastra. Ne-am mutat si am stat aproape doua luni, a durat mult cu actele. Inainte sa semnez creditul la banca, m-am hotarat sa fac o expertiza, am sapat la fundatie si am verificat casa de stalpi si centura, ca rezultat , exista o semifundatie doar din piatra fara pic de liant, beton sau pamant, si niciun stalp , centura, fier sau altceva care sa repreZinte structura de rezistenta a casei. Am refuzat achizitionarea casei si m-am mutat. Proprietarii m-au amenintat ca nu-mi vor restitiui banii de avans, ca mai apoi sa imi propuna sa imi opreasca foarte multi bani pentru o eventuala chirie. Nu mi se pare corect mintindu-ma asupra structurii de rezistenta, propunandu-mi sa ma mut acolo sa incalzesc casa pe timpul iernii, ca apoi sa imi opreasca bani de chirie fara vreun contract de chirie. Ce sa fac sa imi recuperez banii integral, nu sunt multi bani, 2000 euro, dar pentru mine sunt multi, si nu vreau sa-mi opreasca din ei pe fondul unei nedreptati Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:22, 22 Martie 2015
In antecontract scrie ca este obligat sa-mi restituie avansul in cazul in care banca nu-mi acorda creditul.
Va veti vedea in instanta daca dvs vreti inapoi banii de avans, iar dansii or sa vrea bani pt lipsa de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans " prima casa" dragomirv dragomirv Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie dificila si am nevoie urgenta de indrumarea unei persoane avizate. Intentionand sa cumpar un imobil prin programul ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat daca evaluatorul băncii a evaluat superficial imobilul? ALECS88PL ALECS88PL Buna ziua! Am cumparat prin prima casă un imobil construcție 2013, in acte. Dupa ce m-am mutat am constatat cu stupoare ca de fapt acestei case i-a fost ... (vezi toată discuția)