avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces civil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces civil

Am fost inundat de mai mult de o saptamana de un vecin care locuieste cu 2 etaje mai sus, a fost afectat in principal apartamentul meu, cel de deasupra avand faianta pana la tavan si plafon fals, in schimb la mine in baie cade tencuiala de pe tavan si de pe ziduri. Cat ma costa intentarea unui proces civil acestui proprietar? Macar sa imi fac o idee daca merita sau nu sa il actionez in judecata pentru recuperarea prejudiciului (aprox 200 lei), pentru ca cel de la apartamentul in cauza este plecat din tara, iar socrii sai care locuiesc in zona refuza sa repare sau sa plateasca ceva. Am sesizat si asociatie de locatari si politie si nimeni nu a gasit vreo solutie inca, in afara de actionarea in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
lazarescuE, utilizator
Cel mai recent răspuns: lazarescuE , utilizator 16:51, 18 Martie 2015
Buna ziua,

O evaluarea a costurilor cazului dvs., nu poate fi facuta pe baza elementelor furnizate in mesajul dvs. Este recomandat sa contactati un avocat, pentru a putea sa va informati corect chiar si cu titlu informativ.

Succes.
Intr-un dosar de angajare a raspunderii civile delictuale si repararea prejudiciului trebuie sa achitati taxa de timbru proportional la valoarea pretentiilor, onorariu expert pt a calcula prejudiciul exact si onorariu de avocat.
Vecinul de la care a inceput inundatia nu are o asigurare de locuinta facultativa ? Sau chiar dvs?
Nu si nu... Dar dupa ce patesc de mai bine de o saptamana incoace chiar intentionez sa fac una care sa acopere si cazurile de inundatie. Asta dupa ce voi rezolva si reabilita cumva baia.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
lazarescuE, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie vecin (fara asociatie proprietari) Betty2019 Betty2019 Buna ziua! Stam intr-un imobil cu 4 apartamente, fara asociatie de proprietari. Avem o inundatie in baie despre care instalatorul spune ca ar fi de la coloana ... (vezi toată discuția)
Acuzatii nefondate de inundare Monicaluis Monicaluis Buna ziua, locuiesc cu chirie intr-o garsoniera, iar acum doua saptamani vecina de dedesubt a venit la mine reclamand ca am inundat-o. Am chemat o echipa de ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)