avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren sau despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren sau despagubire

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca mai exista vreo sansa sa obtin terenul casei care a fost demolata .
Bunicii mei au avut o casa in Herastrau.In aceasta casa s-a nascut bunicul meu ,mama,si eu.Am copilarit acolo, dar, s-au gandit sa faca blocuri si ne-au demolat casa si ne-am ales cu 20000de lei si un apartament cu chirie de 2 camere intr-o zona infecta din Balta Alba.Pe terenul din jurul casei nu am primit nimic.Bunicul meu a cerut sa I se dea terenul inapoi sau banii pe acel teren dar raspunsul a fost ca nu se dau inca si sa mai incerce mai tarziu.Toti au decedat intre timp am ramas doar eu din familie.As vrea sa stiu ce sanse as mai avea sa obtin un teren in schimb sau despagubire pe terenul luat abuziv.
Cu multumiri!
M.D.
Daca au fost facute in termenul prevazut de legea 1o/2001 demersuri,formulata notificare ,depunere acte este posibil ca intr-un viitor incert sa primiti ceva despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire teren ADRIANA13 ADRIANA13 parintii mei au avut un teren pe care au avut construita o casa .In anul 1980 a fost demolata casa si li s-a dat un apartament cu chirie si o suma de bani prin ... (vezi toată discuția)
Casa daramata pe timpul lui ceausescu rosiu simona rosiu simona Buna dimineata! Matusa mea trebuie sa se duca la Bucuresti sa semneze cateva hartii pentru a i se da despagubirea (am inteles ca banii se vor da in ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru expropriere teren cu casa ionutteodorescu67 ionutteodorescu67 In timpul regimului comunist bunicul meu si cu fratele lui au fost expropriati de bunurile imobile ( casa, teren ) pe care ulterior s-au construit blocuri fara ... (vezi toată discuția)