avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator.....Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator.....Asociatie proprietari

Buna ziua
Am si eu unele nelamurii si as dori daca se pote ,si este cineva in tema sa ma ajute.
-Intr o asociatie de proprietari se poate ca presedintele si administratorul sa fie rude?
-Dupa cate zile are dreptul administratorul sa adauge o alta pers la plata,15zile consecutive intr o luna sau 15 zile intr o luna ?
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 15:30, 19 Martie 2015
1.Administratorul si presedintele pot sa fie rude (legea 230/2007 vorbeste doar de membrii comitetului care nu pot fi rude).
2.Legislatia actuala se refere la 15 zile dintr-o luna. Deruta provine de acolo ca legislatia precedenta vorbea de 15 zile consecutive.
E vorba de 15 zile din luna. Daca ar fi 15 zile consecutive, s-ar ajunge la aberanta situatie cand nimeni nu ar mai fi trecut la plata intretinerii intrucat ar face dovada ca a locuit in imobil doar in primele 14 zile din luna, in a 15 -a zi a fost la bunici, urmatoarele 14 zile a locuit in imobil si tot asa asfel incat nu intruneste niciodata conditia de a fi locuit 15 zile consecutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte de bloc care abuzeaza! deea_elena deea_elena Buna ziua, Incerc sa fiu scurta si la obiect.Locuiesc cu mama mea intr-un apartament cu 2 camere.Eu de 6 luni am un job unde lucrez 24/24h..deci o zi si o ... (vezi toată discuția)
Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)
Lipsuri in legea 230/2007si norma de aplicare a acesteia ContSters62736 ContSters62736 aceste acte normative are multe lacune 1. in legea230, art 25, alin 3) prevede [quot] In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al ... (vezi toată discuția)