avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca? Discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca? Discriminare?

Situatie: -anul 2012, prin Hot. Ad. Gen a societatii unde activez de 10 ani, s-a hotarat cresterea salariilor( indexare colectiva nu prin negociere individuala), cu un procent de x%.( nu exista nici o exceptie stipulata in aceasta hotarare). Eu ma aflam in co. crestere copil (2 ani) si bineinteles nu am fost prezenta la sedinta A.G. Am revenit la munca in anul 2014 si de curand, intamplator, am aflat de indexarea salariala aplicata colegilor,... mai putin mie!!!. Corect?? Ce pot sa fac??? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:24, 19 Martie 2015
Puteti solicita angajatorului sa respecte prevederile art.10 alin.8 din Legea 202/2002.

In caz de refuz, puteti sesiza ITM - ul si/sau promova o actiune in instanta.
Buna ziua,
Solicitati conducerii modificarea salariului conform Hot AGA. Daca nu doresc puteti apela la un mediator specializat in solutionarea unor astfel de conflicte.
De asemenea puteti apela direct la instanta de judecata, termenul de prescriptie fiind de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii munca Shogun72 Shogun72 Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu neefectuat AlinaToma AlinaToma Buna ziua Lucrez de peste 10 ani la o unitate de turism in care am avut mai multe functii dar niciodata contract intrerupt. Ne-au \"obligat\" de cateva ori ... (vezi toată discuția)
Despre banii de concediu antonesa antonesa Lucrez la o brutarie si am lucrat la aceas brutarie din 2011 pana ân 2014 nu mi sa oferit concediu si nici bani de concediu ..acuma am 10 luni de cand sunt ... (vezi toată discuția)