avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... RISC MATERNAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

RISC MATERNAL

Buna ziua! Sunt intr-o situatie un pic mai ciudata si nu stiu exact cum pot proceda!
In 2 dec 2013 am intrat in risc maternal ,toate cele 120 zile pana pe 4 aprilie 2014,cam asa,apoi am intrat in concediu prenatal pana pe 16 iunie ,cand am nascut,si postnatal pana in 6 august dupa care m-am intors la serviciu! Acum sunt din nou insarcinata,dar din pacate cu aceleasi probleme si nu pot merge la serviciu,fiind si f solicitant.
Intrebarea mea este daca pot intra din nou in co de risc maternal si de cand as putea, ca nu am 12 luni lucrate anterior .adica din aug pana in prezent. In firma am 4 ani dar nu stiu daca are relevanta. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 19 Martie 2015
1. Puteti solicita un nou concediu de risc maternal (este vorba de alt copil).

2. Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordã fãrã condiţie de stagiu de cotizare.

3. Pentru a beneficia de concediu medical este necesar minim o luna de cotizare in ultimele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal laurafrincu laurafrincu Bună ziua, Trec prin următoarea situație și am nevoie va rog de sfatul dumneavoastră. În luna martie am pierdut o sarcina in urma stresului foarte ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, contract de munca pe perioada determinata dana rod dana rod Buna seara. Va deranjez cu o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni, am anuntat angajatorul, sunt angajata pe perid determinata pana in aug 2011, pe locul unei ... (vezi toată discuția)