avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce poate face un cenzor impotriva unui comitet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce poate face un cenzor impotriva unui comitet executiv care nu respecta legea?

Buna ziua, doresc sa deschid o discutie referitoare la posibilitatile cenzorului de a interveni in cazul in care constata ilegalitati din partea comitetului executiv.
Eu sunt cenzor la o asociatie de proprietari, comitetul executiv a executat o lucrare cu o persoana fizica neautorizata, plata manoperei a fost facuta cu conventie civila. I-am avertizat in scris ca trebuie sa achitam tot noi si 10% din impozitul datorat de executant, pentru ca au platit toata suma trecuta pe conventia civila ( vezi Legea 52 din codul civil). Mai mult acum vor sa supuna la vot in adunarea generala daca sa plateasca sau nu. Dupa parerea mea si acest lucru este illegal.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceste situatii? Exclus reclamatii sau actionare in judecata.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 21:57, 21 Martie 2015
Eu as face plangere la politie pentru abuz in serviciu... Altfel, deveniti complice.
Am deschis aceasta discutie pentru ca membrii asociatiei au pretentii mai mari de la cenzor, cred ca daca acesta ia atitudine, pot dormi linistiti. Eu am mult mai multe probleme cu acest comitet executiv, dar nu pot sa fac mare lucru daca membri nu se implica si nu vin nici macar la adunarea generala, de frica lor. Le-am facut doua instiintari in scris, pe care le-am pus in toate cutiile de scrisori ( inclusiv raportul cenzorului). Daca ma intalnesc cu vecinii pe strada ma felicita ca i-am informat, iar daca ne intalnim in scara blocului nici macar nu-mi raspund la salut de frica ca vor crede cei din comitet ca sunt de partea mea.
vor sa arunce raspunerea in spatele adunarii generale, adica sa plateasc membrii asociatiei greseala lor.

Vedeti ca ati ajuns la vorba mea, vor sa semnati ca sa raspundeti de nereguli.
Ce va intereseaza mai mult, daca se sinchiseste cineva ca nu semnati, sau sa semnati si sa platiti oalele sparte de altii?
BAFTA!!
In cazul meu chiar presedintele si comitetul sunt in culpa.Unul dintre membri comitetului a executat o lucrare care a durat trei luni, nu au afisat nimic la avizier despre lucrare, presedintele a scos bani din banca si ia platit colegului de comitet fara acte, iar dupa ce am facut prima instiintare catre proprietari,cam la o luna de la terminarea lucrarii am primit si eu copii ale actelor pe care le-au intocmit,iar pretul este exagerat de mare.
Am semnat,dar cu observatiile de rigoare, si nu sunt putine.

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)
Executare lucrari spatii comune in cadrul asociatiei de proprietari Dan1963 Dan1963 Care sunt actele care trebuiesc intocmite pentru executarea unei lucrari in cadrul asociatiei de proprietar? Respectiv proces verbal cu hotararea ... (vezi toată discuția)