@Dan1963
Am avut si eu o situatie similara ca a dvs tot in calitate de cenzor si o persoana inteleapta de pe acest forum mi-a dat urmatorul sfat:
Ca cenzor sunteti in echipa cu presedintele, administratorul si comitetul executiv. Discutati impreuna pentru a rezolva problemele, propuneti-le ce demersuri sa faceti impreuna...
Si asa si este... Eu am trecut peste acel impuls puternic de la inceput de a corecta lucrurile cu orice pret si poate ca a fost mai bine.
Faceti-i sa inteleaga ca nu au procedat bine, trageti-i de urechi cu rapoarte si observatii. In definitiv, important este se se corecteze lucrurile nu sa fie proclamat cineva vinovat.
In majoritatea asociatiilor s-au petrecut si se mai petrec nereguli. Oamenii de la conducere, desi ar trebui, in realitate nu intotdeauna cunosc sau inteleg toate aspectele ce tin de administrarea unei asocatii.
Cazul dvs e si mai simplu pentru ca problema e singulara. S=a gresit, asta e. Important e ca ati semnalat-o ati adus-o la cunostinata proprietarilor. Si chiar daca nu e legal, sfatul meu e sa fiti diplomat si sa lasati proprietarii sa aiba ultimul cuvant. Important este ca sa invatati din greseli si pe viitor sa mai aibe loc astfel de situatii.