avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Intermediar vanzare autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Intermediar vanzare autoturism

Buna seara!
Ma puteti ajuta va rog cu cateva informatii?
Am pus ochii pe un autoturism la un pret foarte bun si doresc sa'l cumpar, dar nu ca sa'l inmatriculez ci ca sa'l vand la pretul pietei.
Imi prind urechile cu legislatia de la noi din tara, iar fiecare persoana cu care am discutat, avea opinii diferite.
Am inteles ca tot ce trebuie sa fac eu ca intermediar este sa semnez un contract de v-c cu proprietarul si sa obtin fiscalul acestuia de la taxe si impozite. Totodata este bine sa specifice pe talon instrainarea.
Imediat dupa, pe baza actului de v-c trebuie sa intregistrez masina in contul meu de la taxe si impozite apoi nu mai ramane decat sa gasesc client si repet procedura cu el, doar ca el ca sa o inmatriculeze o sa aiba nevoie de ambele contracte si ambele fiscale, al meu si al proprietarului ca sa dovedeasca plata impozitelor + actele la masina, evident.
Va rog sa'mi confirmati daca am inteles bine.

Acum 2 intrebari
- Stiu ca din moment ce ti'a fost instrainata masina, ai 30 zile sa o inmatriculezi, daca nu vei plati nu stiu ce taxa. Eu nu o voi inmatricula si nici nu voi circula cu ea ca sa fiu prins. In cazul in care gasesc sa vand masina dupa 2 luni de exemplu, cand voi scoate fiscal, o sa se lege cineva de mine?
- Am inteles ca fiscalul de la taxe si impozite este valabil tot 30 zile si revin, daca gasesc sa vand masina dupa 2 luni, trebuie sa cer din nou fiscal de la proprietar?

Astept raspuns. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Silviu0792 , utilizator 20:47, 19 Martie 2015
Corecta procedura de achizitie si de instrainare auto
Daca inregistrati auto pe rolul dvs fiscal nu mai este necesar alt certificat de la vanzatorul dvs
Si ce se intampla daca nu inmatriculez masina pe numele meu in 30 de zile? O inregistrez doar in vederea platii impozitului. Stiu ca daca sunt oprit de politie dupa acest interval, risc amenda + retinerea certificatului, dar nu o sa fie cazul, iar daca merg sa o inmatriculez dupa, platesc acea taxa de intarziere. Dar daca nu o inmatriculez deloc, o sa afecteze asta cu ceva atunci cand urmatorul cumparator va dori sa o inmatrichleze? Sau ii revin si lui alte 30 de zile de la data semnarii contractului de v-c intre mine si el?
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
Silviu0792, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare masina trecuta doar la primarie fara a mai fi schimbate numerele Ionel03 Ionel03 As dori sa achizitionez o masina, dar problema este ca aceasta a fost cumparata de actualul propietar in ianuarie.Acesta a bagat-o la impozit la primarie dar ... (vezi toată discuția)
Probleme la vanzare-cumparare auto GabrielCim GabrielCim Am cumparat de curind un auto. De fapt am facut schimb de masini si eu am platit o diferenta de bani. Am incheiat 2 contracte de v-c. Am ascultat ce mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Taxa recuperata,termen inmatriculare depasit. neluboga neluboga in anul 2011 am cumparat un autoturism.vechiul proprietar a trecut in talon instrainat catre....am trecut impozitul pe mine.plecat din tara si revenit in ... (vezi toată discuția)