avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum sa recuperez un produs schimbat la garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum sa recuperez un produs schimbat la garantie

Buna ziua. am cumparat un produs de la un magazin online din iuliu maniu 7 dupa 1 an sa defectat. l-am trimis in service specificand ca am date extrem de importante e acel produs ( este vorba de un hard extern). am avut neplacuta surpriza sa imi fie trimis unul nou fara sa fiu instiintat de asta si fara sa mi se ceara acordul. i-am contactat imediat si am insistat sa mi se repare hdd-ul sau sa imi fie trimis inapoi pentru a recupera datele chiar cu riscul de a pierde garantia, m-am lovit de refuzul impertinent al responsabililor magazinului pe motiv ca este trimis la producator pentru a se recupera banii din casare sau asa ceva. va rog mult sa ma indrumati ce sa fac pentru a-mi putea recupera hardul vechi si implicit datele continute.
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:24, 19 Martie 2015
Pe procesul verbal de predare/primire in service s-a specificat faptul ca hardul contine informatii si ca doriti returnarea acestuia pentru recuperarea datelor sau a fost doar o atentionare verbala?
Recuperarea de date nu cred ca face obiectul garantiei. Faceti o solicitare scrisa de recuperarea a hardului cu plata recuperarii datelor si/sau a hardului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema garantie - confidentialitate date hdd defect draghiceanu petrus draghiceanu petrus Buna seara, in data de 19.09.2018 am achitionat de la magazinul online \"itgalaxy\" un HDD laptop . In data de 20.05.2020 am trimis un mail in care am ... (vezi toată discuția)
Solutionarea garantiei pentru un hard disk(care l-am luat cu 158 lei acum e 430 lei) Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Am trimis la garantie un hard disk luat in vara cand hardurile erau ieftine pot spune,acum datorita inundatiilor,s-au scumpit,aproape triplat preturile. Mi ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare garantie componenta calculator onyx onyx buna ziua , am achizitionat in luna octombrie o componenta de calculator ( un hard disk) . Produsul l-am primit sigilat . Nu l-am montat imediat in calculator ... (vezi toată discuția)