avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Masina cumparata de la o firma cu datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Masina cumparata de la o firma cu datorii

Buna ziua ,
Va rog frumos sa imi dati si mie un sfat la o problema :
Lucrez la o firma privata . Masina de serviciu , pe care am avut-o inprimire mi-a fost vinduta mie de firma. Astfel : cu factura fiscala emisa pe data de 05.11.2014 , si act de vinzare -cumparare , incheiat pe data de 05.11.2014 , inregistrat de companie pe data de data de 14.11.2014 , dar fara nr de inregistrare pe el . Este semnat , stampilat de administrator , reprezentant asociat si eu cumparator . Pe actul de vinzare , cind l-am primit pe data de 14.11.2014, am primit si masina si am scris de mina pe act ca atunci am primit si masina .
In aceasta perioda masina a fost in service la reparat . A fost scoasa din service pe dat de 06.11.2014 . Atunci s-a emis si factura , pe numele companiei de la care am cumpatat . La delegatul care a ridicat factura si masina este numele celui care a dus masina la reparat , nu numele meu . Bineinteles ca eu am fost la service si am vazut ce reparatii sau facut si daca sint bine facute .Cei de la service ma cunosc ptr ca compania a reparat multe masini la ei .
Eu am inceput demersurile ptr a-mi inscrie masina dupa data de 14.11.2014.
Prima data la RAR pe data de 17.11.2014 . Tot pe data de 17.11.2014 am fost la ANAF si am depus cerere ptr taxa de mediu , pe care am achitat-o , dupa care am platit impozitele si am inscris masina la politie pe numele meu .
Factura de la service a fost dusa la biroul companiei , predata , urmand sa fie platita de catre companie .
Compania de la care am cuparat masina , are actualmente proble , patronii sint in cercetare penala .La companie nu mai raspunde nimeni , usile sint incuiate .
Cei de la service nu si-au recuperat banii si de ceva timp aflind ca eu am cumparat masina , ma suna insistent la telefon , spunindu-mi ca vor pune sechestrul pe masina , o vor da la politie ptr a fi retinuta si imi spun sa platesc eu reparatiile . Nu mai am liniste . este posibil sa imi retina politia masina ? Ce vina am eu ca firma nu le plateste si s-ar pute sa nu aiba cu ce le mai plati . Mentionez ca firma momenan nu este in insolvenat , faliment etc.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ptr ca nu mai am liniste si nu stiu ce sa fac .
Astept de la d-voastra un raspuns si un ajutor .
Va multumesc si va doresc numai bine .
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 22:22, 26 Martie 2015
Comanda pentru repararea masinii cind s-a facut? Cind masina inca mai era in patrimoniul firmei, anterior emiterii facturii de vanzare, sau dupa 05.11.14? Trebuie sa plateasca factura de reparatie proprietarul de la data introducerii masinii in service.

Un proprietar vrea sa vanda un imobil. Tocmeste o echipa de zugravi, se apuca de zugravit, gaseste un cumparator, echipa nu a terminat de zugravit, cine plateste echipa? Parerea mea este ca trebuie platita de cel care a dat tocmit echipa. Intre cumparator si echipa nu exista nicio relatie contractuala.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
cyan, moderator
Buna ziua . Multumesc ptr raspuns . Masina a fost dusa la reparat de firma . Pe talon era numele firmei . Inainte de 05.11.2014 . Factura s-a facut pe numele firmei .
Salut stai fara grija ca nu poate sa iti puna sechestru pe masina pt ca acum masina e pe tine si aia de la service vrea sa te intimideze ca sa platesti tu. Daca te mai suna aia zile ca te doarela stoaca de amenintarile lor.
Daca aveau cum sa puna sechestru sau sa recupereze datoria nu se mai oboseau cu mai multe telefoane. Ajungea unul si, in caz de refuz, treceau la sechestru sau alte masuri... direct!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata de pe firma cristi simion cristi simion Buna ziua , Revin iarasi cu problema mea . Poate primesc si eu un raspuns. va multumesc mult . Va rog frumos sa imi dati si mie un sfat la o problema ... (vezi toată discuția)
Reparatii auto decontate de asigurari cata8 cata8 Am si eu o problema. Am o reparatie auto a unei masini a firmei in urma unui accident decontata de catre firma de asigurari. La noi a ajuns o copie a facturii ... (vezi toată discuția)
Intrebare marian barbu marian barbu am o firma de constructii si am prins o lucrare de 100000 lei si am tocmit o echipa sa o faca cu 80000 la negru dar o sa apara probleme la contabilitate cum se ... (vezi toată discuția)