avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Masina cumparata de pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Masina cumparata de pe firma

Buna ziua , Revin iarasi cu problema mea . Poate primesc si eu un raspuns. va multumesc mult .

Va rog frumos sa imi dati si mie un sfat la o problema :
Lucrez la o firma privata . Masina de serviciu , pe care am avut-o inprimire mi-a fost vinduta mie de firma. Astfel : cu factura fiscala emisa pe data de 05.11.2014 , si act de vinzare -cumparare , incheiat pe data de 05.11.2014 , inregistrat de companie pe data de data de 14.11.2014 , dar fara nr de inregistrare pe el . Este semnat , stampilat de administrator , reprezentant asociat si eu cumparator . Pe actul de vinzare , cind l-am primit pe data de 14.11.2014, am primit si masina si am scris de mina pe act ca atunci am primit si masina .
In aceasta perioda masina a fost in service la reparat . A fost scoasa din service pe dat de 06.11.2014 . Atunci s-a emis si factura , pe numele companiei de la care am cumpatat . La delegatul care a ridicat factura si masina este numele celui care a dus masina la reparat , nu numele meu . Bineinteles ca eu am fost la service si am vazut ce reparatii sau facut si daca sint bine facute .Cei de la service ma cunosc ptr ca compania a reparat multe masini la ei .
Eu am inceput demersurile ptr a-mi inscrie masina dupa data de 14.11.2014.
Prima data la RAR pe data de 17.11.2014 . Tot pe data de 17.11.2014 am fost la ANAF si am depus cerere ptr taxa de mediu , pe care am achitat-o , dupa care am platit impozitele si am inscris masina la politie pe numele meu .
Factura de la service a fost dusa la biroul companiei , predata , urmand sa fie platita de catre companie .
Compania de la care am cuparat masina , are actualmente probleme , patronii sint in cercetare penala .La companie nu mai raspunde nimeni , usile sint incuiate .
Cei de la service nu si-au recuperat banii si de ceva timp aflind ca eu am cumparat masina , ma suna insistent la telefon , spunindu-mi ca vor pune sechestrul pe masina , o vor da la politie ptr a fi retinuta si imi spun sa platesc eu reparatiile . Nu mai am liniste . Este posibil sa imi retina politia masina ? Ce vina am eu ca firma nu le plateste si s-ar pute sa nu aiba cu ce le mai plati . Mentionez ca firma momentan nu este in insolvenata , faliment etc.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ptr ca nu mai am liniste si nu stiu ce sa fac .
Astept de la d-voastra un raspuns si un ajutor .
Va multumesc si va doresc numai bine .
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:07, 23 Martie 2015
Pe ce data a intrat masina in service? Si cine a ridicat efectiv masina din service?
trandafir2, moderator
Nu stiu exact. Dar , sa punem o speta . sa zicem ca masina a fost dusa la reparat pe data de 8.11. 2014 dupa ce s-a facut actul de vinzare , factura este facuta pe numele firmei iar ca delegat , cel ce a semnat factura este un nume al unui colaborator al firmei , care se ocupa de reparatiile masinilor de la firma .
Pai de ce sa spunem ca a fost dusa in service pe 8.11, cand mai devreme ati spus ca a fost scoasa pe 6.11 din service? Complicam povestea cu "spete"; dvs. trebuie sa va rezumati la ce s-a intamplat efectiv.
Da, ma rog ... problema este ca la bunurile res certa cum este si masina dvs. ele se predau in locul unde se afla in momentul incheierii actului de vanzare (adica in locul unde era masina in 5.11, data facturii si a contractului). Insa este important de stiut clar care este situatia exacta, pentru a putea da un raspuns corect.
Va rog frumos sa nu va suparati pe mine . Factura de vinzare este emisa pe data de 05.11.2014 .la fel si contractul de vinzare cumparare . Contractul de vinzare , care are data de 05.11.2014 mi-a fost dat pe data de 14.11.2014. eu am scris cu pixul si m-am semnat . Contractul de vizare este are stampila de intrare , dar nu i s-a dat nr de inregistrare . Este vina mea ca nu am fost atent . Atunci pe data de 14.11.2014 mi-a fost data si masina .
Factura emisa de service si devizul de reparatii emis de service este cu data de 06.11.2014.
Am copii dupa ele .
Sa ma supar? Este o gluma desigur, suntem aici de placere.

Revenind, dupa lege bunul individual determinat (cum este masina) se preda la locul in care se afla in momentul incheierii actului (adica la momentul cand masina se afla in service). Practic, in data de 5.11 masina era deja a dvs.
Acum, dat fiind situatia alambicata de fapt, adica masina a fost dusa in service de firma (cand? pe ce data nu mai stiti) pentru o lucrare care s-a incheiat (cand? pe 6 odata cu facturarea sau anterior) si a fost luata din service de catre cine? (nu ati spus) - acestea toate sunt elemente care ar putea sa conteze in instanta (dar sa presupunem ca nu se ajunge acolo).
Insa considerand ca dvs. ati fost cumparator de buna credinta si ca probabil intelegerea cu vanzatorul a fost sa luati masina in stare de functionare si dat fiind ca firma a dus masina in service, si dat fiind ca factura este pe numele firmei, concluzia ar fi ca dvs. nu aveti obligatia platii acelei facturi catre service.
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata de la o firma cu datorii cristi simion cristi simion Buna ziua , Va rog frumos sa imi dati si mie un sfat la o problema : Lucrez la o firma privata . Masina de ... (vezi toată discuția)
Reparatii auto decontate de asigurari cata8 cata8 Am si eu o problema. Am o reparatie auto a unei masini a firmei in urma unui accident decontata de catre firma de asigurari. La noi a ajuns o copie a facturii ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cumparat masina emil51 emil51 Pe 9 Mai 2008 am cumparat o masina de la un tip din Ploiesti, cu care am facut un act de vanzare-cumparare la o dactilografie de langa ... (vezi toată discuția)