avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vanzare apartament la licitatie data de banca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vanzare apartament la licitatie data de banca

Ce se intimpla daca Banca, vinde la licitatie o proprietate, fara a cere avizul Asociatiei cu infformarea datoriilor la cheltuielile comune. proprietarul vechi a pierdut apartyamentul, proprietarul nou nu recunoaste datoriile. Cine se face vinovat si cum se recupereaza p[rejudiciul?
Cel mai recent răspuns: GEO_MAR , utilizator 09:09, 23 Martie 2015
Deci trebuie sa urmarim toate licitatiile bancilor, sa nu cumva sa fie si vre-un rau platnic de-al nostru pe lista....aberant nu? Ar trebui sa anunte ASOCIATIA , nu pe toata lumea...
Imbecilitate Made in Romania !
Deci
- la tranzactii "normale" legislatia protejeaza Asociatia Locatarilor Buni Platnici ! corect ?
- la tranzactii " anormale " nu e nevoie de asa ceva ? corect ?
...adica Banca ( sau Organizatia ! ) care trebuie sa isi recupereze paguba e exonerata de datoria "executatului" la apa, caldura, gaze, gunoi, etc...
... dar furnizorii nu tin cont de cine nu a platit.. ei isi vor banii...
Am o intrebare... ? la Vanz / Cumparare nu e nevoie de Certificat Fiscal adica rahatul ala de act cum ca nu exista ipoteci, datorii, etc ???
...pai ca Asociatia Locatarilor ma duc la Adm. Fin. si "blochez" orice vanzare / cumparare ...
Pot ?
Pai eu daca as sta in asemenea bloc as dori sa se blocheze tranzactia... voi nu ?
nota: IAR IMI VETI STERGE POSTAREA PE MOTIV DE OFF-TOPIC ???
1-CatalinCD a scris:


la Vanz / Cumparare nu e nevoie de Certificat Fiscal adica rahatul ala de act cum ca nu exista ipoteci, datorii, etc ???



Atentie sporita deoarece sunt 2 operatii distincte vanzarea ca act bilateral de vointa prin contract de vanzare cumparare cand este obligatoriu extrasul de carte funciara si certificat fiscal si executarea silita a bunurilor in evidenta debitorului care se desfasoara in temeiul codului civil
.pai ca Asociatia Locatarilor ma duc la Adm. Fin. si "blochez" orice vanzare / cumparare ...
Pot ?

Asociatia de proprietari detine dispozitie in vigoare prin care se poate constitui cu pretentii impotriva proprietatii,instituie privilegiul imobiliar la oficiul de cadastru si intabulare imobiliara,astfel incat eventualii interesati in achizitia bunului imobil sunt informati de existenta unui privilegiu imobiliar
L nr 230/2007 Art. 51

(1) Asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.

(2) Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliară al judecătoriei, la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor de contribuţie din care rezultă suma datorată cu titlu de restanţă. Privilegiul se radiază la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitanţei ori a altui înscris prin care asociaţia confirmă plata sumei datorate.

(3) Operaţiunile de publicitate imobiliară privitoare la privilegiul prevăzut la alin. (1) şi (2) sunt scutite de taxă de timbru.



Unica autoritate competenta sa noteze somatii/privilegii imobiliare este ocpi,nu administratia finantelor publice
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
ynocentta, utilizator

Suntem intr-un caz asemanator: nu am stiut ca apartamentul este luat prin "credit ipotecar" si nici faptul ca exista aceasta particularitate (daca nu cumva este un abuz): ca la executare silita nu e nevoie de adeverinta privind datoriile catre asociatia de proprietari.
Am demerat procesul, care evident a durat un an, intre timp banca incepuse propriul proces si a obtinut executarea silita inaintea noastra.
Executorul fusese instiintat de existenta datoriilor, dar ne-a spus ca, neavand hotarare definitiva, nu poate sa ne dea nimic.
Este sau nu ABUZ???
Oare institutia "Avocatul Poporului" ar putea fi sesizata intr-un astfel de caz? In fond este vorba despre drepturile unor persoane fizice calcate in picioare de institutii ale statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)