Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei apoi din 1 septembrie in somaj, iar acum din 1 februarie sant in prenatal ,cum se calculeaza somajul? pana acum am luat 455 lei si azi tot atat mi-a venit somajul,stiu ca se da 85 %din salariu ,dar tot prin posta???sau separat si concediile medicale le-am dus la somaj si cele din februarie si acum din martie pana dupa cenasc si depun actele de indemnizatie a copilului nu primesc prenatal???
Cred ca am inteles ,pe cuponul de somaj apare -aj.somaj 16 C.M.presupun concediu medical 444 si total drepturi 460 -deci asa mi s-a platit prenatalul dar nu e putin?sau s-a luat doar din somaj ?inseamna daca am fost in somaj de la inceputul sarcinii nu mi se mai ia in considerare ultimele 6 luni de munca,nu?nu prea ar avea rost sa merg la somaj sau mai primesc ceva prin alt cupon? nu cred,o seara buna.scuzati intrebarile dar mi-ati fost de ajutor
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate are ca baza de calcul veniturile dvs. din cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu de maternitate.
2. In aceste 6 luni intra si luni in care ati avut salariu si luni in care ati avut indemnizatie de somaj asa ca de aceea aveti o indemnizatie pentru concediul de maternitate mai mica, pentru ca indemnizatia de somaj este si ea mica.