Buna ziua. Am fost angajată pe perioada determinată pana la 31 ianuarie(Vechime la acest loc de munca 1 an si 6 luni). Pe 19 ianuarie am intrat in concediu prenatal. De pe 19 pana pe 31 concediul este.platit de angajator. De la 1 februarie trebuie depus dosarul cu documentele de la unitatea angajatoare plus concediul medical la Casa de Asigurări. Care este data limită legala de depunere a acestui dosar? Mie mi s-a spus ca 5 februarie dar in acest caz nu pot prezenta adeverința cu venitul inclusiv pe ianuarie pt ca salariile se calculează dupa data de 10... de asemenea mi s-a spus ca daca nu duc dosarul pana la aceasta data mi se plăteste indemnizația aferentă lunii februarie o data cu cea de pe martie. Asa este? Aceasta întârziere (daca este una) a depunerii dosarului imi afecteaza posibilitatea de a beneficia de indemnizația de crestere copil? Va multumesc frumos si scuze pentru povestea lunga dar am vrut sa fiu explicita.
1. - Au dreptate cei de la CJAS dar veti primi banii retroactiv.
- Aceasta intarziere nu afecteaza indemnizatia pentru concediu cerestere copil.
2. - De ce nu preferati varianta cu inregistrarea la Agentia de Somaj, chiar daca sunteti in concediu de maternitate?
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
- In acest fel, dupa terminarea CCC,aveti un venit (indemnizatia de somaj, pana va gasiti un alt loc de munca.