avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Utilizare excedent ONG
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Utilizare excedent ONG

Buna ziua,
Dupa incheierea anului, excedentul din 121 trebuie mutat in 117 in cazul unui ONG fara scop lucrativ/patrimonial sau se poate lasa suma in 121, utilizandu-se direct pt diversele cheltuieli din anul urmator (prin compensare)?
Daca mut suma in 117, in anul urmator trec pe deficit in 121. Pot compensa ulterior via 117.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:10, 20 Martie 2015
Da, se muta si anul urmator il incepeti cu sold zero la contul 121.
Trebuie sa se regaseasca acele valori ale excedentului in contul de casa sau de banca si cu ele puteti sa faceti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare excedent sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei asociatii non-profit excedentul de la sf. anului se repartizeaza astfel 121=117? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor la intocmirea bilantului thesimonelu thesimonelu BUNA ZIUA, am o problema care nu o pot rezolva repede...incerc sa fac bilantul asociatiei non profit, fara scop patrimonial....rezultatul pe 2010 s-a decis sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile inceput de an miami miami La 31 dec.2012 am in debitul contului 117 suma de 10000 lei si in debitul contului 121 suma de 15000 lei. Care sunt inregistrarile corecte la deschiderea ... (vezi toată discuția)