avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare

Buna ziua , am si eu o intrebare . Bunica mea vrea sa imi cumpere un apartament cu conditia sa am grija de ea pana moare , apoi sa imi revina in totalitate titlul de proprietar si sa fac ce vreau cu imobilul . Intrebarea mea este daca se poate face asta si cata valoare are acel act , ma gandesc sa nu cumva sa fie atacat in instanta de fratele lu mama sau copii lui dupa moartea bunicii .
Cel mai recent răspuns: titus_steel , utilizator 10:27, 21 Martie 2015
Il vor ataca, fiti convins!
O solutie, singura care este aproape imposibil de rasturnat, este aceea in care, culmea! nu apare nicio obligatie, nu apare nici macar numele bunicii.
Va da banii, cumparati sau nu apartament (cel mai bine e sa nu cumparati daca nu aveti o nevoie stricta), o ingrijiti pe bunica pana se stinge, ii faceti inhumarea dupa datina, mai treceti pe la mormant... o lumanare... o floare....
Aveti incredere in d-voastra sa duceti pana la capat o asa sarcina?
Batranii sunt nazurosi, au tabieturi, boil, din astea au tot mai multe pe zi ce trece...
Bunica are incredere deplina in d-voastra?
La asta se reduce tot, la incredere!
Mama mea locuieste permanent cu ea , in principiu ea doreste sa imi cumpere mie ceva , desi vrea cluzele cele mentionate mai sus ...
Mergeti la un avocat. Ori mama ori bunica vrea sa va cumpere ceva?
DlGoe a scris:

Il vor ataca, fiti convins!
O solutie, singura care este aproape imposibil de rasturnat, este aceea in care, culmea! nu apare nicio obligatie, nu apare nici macar numele bunicii.
Va da banii, cumparati sau nu apartament (cel mai bine e sa nu cumparati daca nu aveti o nevoie stricta), o ingrijiti pe bunica pana se stinge, ii faceti inhumarea dupa datina, mai treceti pe la mormant... o lumanare... o floare....
Aveti incredere in d-voastra sa duceti pana la capat o asa sarcina?
Batranii sunt nazurosi, au tabieturi, boil, din astea au tot mai multe pe zi ce trece...
Bunica are incredere deplina in d-voastra?
La asta se reduce tot, la incredere!

Poate bunica nu vrea sa dea banii fara o garantie ca va fi ingrijita de aceea vrea sa faca actul respectiv, in principiu daca va achitati corect de obligatii si o ingrijiti, dupa moartea ei ceilalti nu prea au ce face, este un transfer de proprietate cu titlu oneros (resursele cheltuite de d-voastra pt ingrijirea bunicii).
@titus steel. (Amuzant nickname! cine o fi Jasmine B-) )

Daca e vorba de incredere cu ,,garantie" (probabil sunteti insurat), lasati-o balta, oricum veti avea probleme!
Bun sfatul d-nei av.@avill, consultati un avocat!
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie, act de vanzare cumparare sau contract de intretinere? alexandrapopescu1989 alexandrapopescu1989 Bunica doreste sa treaca apartamentul proprietate personala pe numele meu, insa ar dori o clauza contractuala prin care sa ma oblig sa am grija de dumneaei. ... (vezi toată discuția)
Dobandire apartament Remes Remes Buna ziua, va scriu astazi solicitand o lamurire. Bunica sotiei mele are 2 fii, tatal sotiei(socrul meu) si inca un baiat stabilit in strainatate. Bunica ar ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse - vanzare cumparare apartament ddaaa ddaaa Buna ziua, In calitate de vanzator, persoane fizica, am urmatoarele clauze in contractul propus de notar, clauze pe care eu nu le gasesc in regula si nu ... (vezi toată discuția)