avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... doresc sa cumpar o casa prin programul prima casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

doresc sa cumpar o casa prin programul prima casa

Buna
Casa ce ne-o dorim este in rosu are 2 camere bucataria si baia doar tencuite iar 2 camere nu sunt tencuite. Nu vor de la primarie sa ne faca receptia la casa pana nu este complet terminata ( asta zic ei ca include chiar si gresie faianta parchet). Fara receptie proprietarul nu poate intabula ca sa putem cumpara casa cu ajutorul bancii. In afara de receptie toate actele sunt in regula. Dar suntem plimbati de la notari la ingineri in constructii si fiecare ne spune altceva. Nu stim ce sa facem in continuare in situatia data.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:31, 21 Martie 2015
Casa trebuie dusa la stadiul final din proiect, iar in proiect scrie toate detaliile si finisarile respective, intrucat autorizarea de construire s-a dat in baza proiectului, iar PV de receptie se va face atunci cand lucrarile corespund cu cerinta proiectului. Deci nu e vorba ca cei de la primarie "nu vor", ci "nu pot" sa incalce legea ... :) , caci vedeti si dvs. ce se intampla cand se incalca legea.
Eu tt de pe internet am aflat ca se poate face intabulare si pt constructiile neterminte. Din cauza asta intrebam. Pt ca am primit multe raspunsuri diferite din toate partile. Noi dorim sa cumparam casa asa cum este acum in rosu.
Casele neterminate se intabuleaza mai mult sau mai putin legal, adica s-au facut PV de receptie chiar daca casa nu era terminata ... la mica intelegere cu functionarii primariilor, ilegal desigur. Practic in cazul dvs. s-a aplicat legea, iar in cazurile gasite de dvs. pe net, nu s-a aplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa ”la gri” laurentiubogdan laurentiubogdan Vreau sa cumpar o casa in stadiul ”la gri” - tencuita, cu ferestre, usa exterioara, acoperis cu invelitoare, fara utilitati trase. - Ce acte ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)
Receptia lucrarilor si intabularea gc gc buna ziua pot sa fac receptia la o casa (prop.mea) daca nu am terminat toate lucrarile de constructie ( am tencuit ext. dar nu are culoare ,si nu are ... (vezi toată discuția)