avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe rol cu eventual partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe rol cu eventual partaj

buna ziua
parintii mei au divortul pe rol.
anul trecut sotul a parasit casa s-a depus o plangere la politie si a fost scos de la intretinere) care o au impreuna (50-50), lasand sotia cu datorii pe care le plateste pe numele ei.
acum a aparut acasa vine 3-4 zile si pleaca. nu vrea sa il treaca la intretinere.
cum sa faca sa il treaca la intretinere?
de curand a si lovit-o fapt pentru care s-a chemat politia si s-a mers la IML.
cat atarna aceasta situatie la divort si la partaj?
poate obtine sotia mai mult de 50% la casa?

multumesc
contractul de la casa este pe numele la amandoi?Disvortul este in curs de pronuntare sau inca se judeca?Sau depus dovezi precum ca mama(sotia)plateste toate utilitatile si intretinerea?Sa dispus de la instanta ca tatal(sotul) sa locuiasca in alta parte?
contractual este pe numele la amandoi. au prima infatisare luna viitoare. nu s-a depus decat intampinare la actiunea de divort a tatalui.
vrem in baza certificatului de la iml sa obtinem un ordin de restrictie, asta daca se poate
s-a depus o plangere la politie si a fost scos de la intretinere

Plangere pt ce ?
Daca tot a parasit casa, de ce i-ati mai permis accesul in casa si de ce nu ati inaintat divortul deja?
Aveti in link legea violentei in familie, vedeti acolo cum trebuie procedat. Se judeca oricum in regim de urgenta.
[ link extern ]
omul nu isi pierde dreptul de proprietate, casa o impartiti egal.
Puteti cere despagubiri la divort, puteti compensa suma obtinuta cu sulta ce i-o datorati pt ap, dar asta e altceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Daca l-ati scos de la intretinere pentru ce sa-l introduceti din nou, astfel ar avea tot mama dvs. de plata, deoarece costul ar fi mai mare iar mama ar fi nevoita oricum sa achite datoria. Costurile la intretinere nu vin pe membru separat, la avizier figureaza doar un nume si nr. de persoane care locuiesc in imobil. Cel putin asa stiu eu. Mama sa solicite un ordin de restrictie cat mai urgent. E de la sine inteles ca tatal o sa mai vina peste ea mai ales in aceasta perioada de sicanare reciproca, motivand ca vine in jumatatea sa de casa, daca nu luati atitudine protejand-o prin lege.Mama dvs. poate obtine casa dar cu obligatia de a-l despagubi pe tatal dvs. deoarece se vede clar ca nu pot convietui amiabil impreuna sub acelasi acoperis. Faptul ca tatal dvs. o agreseaza pe mama asta poate duce la plata unor amenzi de tulburare a linistii publice, iar mama dvs. poate solicita in instanta daune in urma agresiunii la care a fost supusa. Din pacate e greu sa treci prin asa ceva, fiind copil sunteti impartit in 2 intre parinti. Incercati o mediere poate cine stie cel putin reusiti sa convietuiasca fiecare separat dar cel putin sa nu se mai agreseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nina_crina nina_crina Buna ziua tuturor! am si eu nevoie de un sfat. dupa 20 de ani de casnicie parinti mei divorteaza fara partaj. in ultimi 10 ani mama a avut amanti unul dupa ... (vezi toată discuția)
Intocmire acte apartament cu excludere cosming2018 cosming2018 Buna seara, Mama si al doilea ei sot detin o suma de bani, cu care vor sa imi cumpere un apartament. Eu sunt casatorit de 8 luni si am un copil de doar 3 ... (vezi toată discuția)
Părinte violent ! buna seara ! ma numesc bianca si am decis ... Bianca0927 Bianca0927 Părinte violent ! Buna seara ! Ma numesc Bianca si am decis sa imi scriu putin din povestea mea (grea) cu tatal meu . Tata are 41 de ani ... (vezi toată discuția)