avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părinte violent ! Buna seara ! Ma numesc Bianca si am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părinte violent ! Buna seara ! Ma numesc Bianca si am decis ...

Părinte violent ! Buna seara ! Ma numesc Bianca si am decis sa imi scriu putin din povestea mea (grea) cu tatal meu .
Tata are 41 de ani ..este casatorit cu mama de aproximativ 19 ani , mama are 37 de ani , iar impreuna au 4 copii , eu de 20 de ani , sora mea de 13 ani , fratele mijlociu de 11 ani si cel mic de 7 ani .
Impreuna ducem un trai destul de complicat din cauza tatalui nostru pentru ca este foarte gelos pe mama ...face scandal ..o agreseaza (verbal si fizic ) , o obliga sa intretina relatii sexuale cu el (daca mama refuza primeste o bataie zdravana ) am avut o tentatie de a merge la politie insa mamei ii este frica de el sa faca un asemenea pas ..ne spune ca este complicat pentru ca au rate la banci , casa e pe numele tatalui , dar si mama este trecuta in acte nefiind o casa moștenită. Ce e mai "grav " as putea spune este ca intr-un fel ... Din cauza geloziei lui fata de mama , ne face rau si noua ...adica pe scurt cand lucreaza schimbul 3 "schimbul de noapte " incuie usa casei si doarme cu cheia in buzunar , adica practic ne incuie in casa ..
Mamei mele ii este frica de el ...dar are si frica de a ne pierde pe noi neavând unde sa locuiasca in afara de casa care este pe numele lui . Va rog sa ma ajutati cu un sfat ...care sa ne scape de aceste lucruri urate si sa traim si noi fara frica pe care o avem din vina lui pentru ca atunci cand vine de la munca nu ii pasa ca fratii mei dorm ca au scoala "maine " el tipa si face scandal ..si da mai are tangente si cu bautura ..si cu aparatele din cazino...
Stimata @Bianca0927 , e a treia oara cand postati acelasi mesaj si nu se inghesuie nimeni sa va raspunda , si asta pentru ca situatia din casa parintilor este complicata . Daca va imaginati ca vreo autoritate il va alunga pe tatal dvs. ca mama si voi , copiii sa puteti duce o viata linistita in continuare , va inselati . Daca face scandal , desigur , puteti chema politia - care-l va amenda - , daca o agreseaza pe mama , dansa poate cere un ordin de protectie ( care se da pe maxim 6 luni ) , dar dupa , ce credeti ca se va intampla ? cam cum credeti ca se va comporta tatal in continuare ? dupa ce l-ati alungat ( chiar temporar ) din casa lui ? Ati avea viata linistita daca mama dvs. divorteaza , cere stabilirea locuintei minorilor la ea ( daca are unde si are cu ce sa-i creasca ) si partajeaza cu tatal prezenta locuinta - asta daca si ea e proprietara . In acest caz , cel caruia ii ramane casa il despagubeste cu jumatate din valoarea ei pe cel care pleaca . Daca doar tatal e proprietar ( nu se intelege exact din postarea dvs. ) , nu prea au ce partaja . Atentie , se partajeaza ( impart ) si datoriile , nu doar bunurile . Astea sunt problemele lor de adulti , pe care ei trebuie sa si le rezolve . Si , daca mama dvs. nu vrea sa divorteze , poate ca are ea motivele ei , posibil sa stie ca nu s-ar putea descurca . Iar de viata lor intima ... voi , copiii , nici nu ar trebui sa stiti , cu atat mai putin sa va dati cu parerea , e treaba lor privata . Pentru domnia-ta , solutia e simpla : esti majora , te poti intretine singura , pleaca din casa lor .
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Singurul sfat este sa anuntati organele de politie.
Are toate sansele ca el sa fie indepartat din casa.
Este destul de neplacut ca, niste copii minori, sa asiste la astfel de evenimente.Vor fi niste traume pentru ei, pentru toata viata.
Anuntati politia la 112, la primul scandal si agresiune pe care acesta o mai exercita asupra mamei si copiilor.
Exista posibilitatea emiterii unui ordin de protectie in asemenea cazuri.
Evident ca pentru binele copiilor ar fi indicat ca mama sa ia in considerare si un divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! ma numesc bianca si am decis sa imi scriu putin ... Bogdan447 Bogdan447 Buna seara ! Ma numesc Bianca si am decis sa imi scriu putin din povestea mea (grea) cu tatal meu . Tata are 41 de ani ..este casatorit cu mama de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Tata "alcoolic, violent, gelos" AlexandruValentin AlexandruValentin Am si eu o intrebare de natura familiara, referitoare la tatal meu. Pe mine ma cheama Alexandru si am aproape 18 ani. Maicamea este casatorita de 16 ani cu ... (vezi toată discuția)
Am ripostat la loviri și alte violențe, atât fizice cât și verbale, ale concubinului asupra mamei mele. ce pot face dacă el depune plângere împotriva mea? AlexDan92 AlexDan92 Bună ziua, in urma unei altercații in familie, concubinul mamei a strans-o pe mama de gat și a izbit-o de biblioteca. După ce s-a depus plângere la circa ... (vezi toată discuția)