avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunderea pentru evaziunea fiscala a altor firme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunderea pentru evaziunea fiscala a altor firme

Buna ziua. Lucrez la o firma de evidenta contabila pe functia de consilier economist in economie generala, mentionez faptul ca operez si documentele aduse de clienti ( introduc facturile de intrari si iesiri plus chitante si extras de cont) dupa care le duc mai departe la sefa mea pentru a inchide dosarul. Intrebarea mea este urmatoarea in cazul in care un client ia niste facturi de la o alta firma, iar firma de la care le-a achizitionat nu le-a declarat la finante (noi le-am declarat insa) si se ajunge doamne fereste in fata instantei pot fi trasa la raspundere pentru acele facturi deoarece eu nu am posibilitatea sa verific pe ministerul finantelor daca firma exista...mentionez faptul ca in urma inchierii unui contract de munca intre mine si firma pentru care prestez activitate nu sa intocmit fisa postului.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:09, 21 Martie 2015
Nu puteti raspunde ptr.actele si faptele altor persoane fzice/juridice decat,in conditii strict determinate,care, in cazul de fata,nu sunt intrunite in opinia mea.Separat de aceasta situatie,este bine sa solicitati sa vi se intocmeasca fisa postului,ptr.a sti ptr.ce anume raspundeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzata penal de nereguli in contabilitate? angela.o angela.o As avea o intrebare. Am fost angajata ca si economist la o firma si din motive care tin strict de directorul firmei, nu am putut depune bilantul la timp. Am ... (vezi toată discuția)
Contabil sef - raspundere mcn mcn V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie... Ce raspundere (in fata autoritatilor) are contabilul sef? Poate fi sanctionat pentru nerespectarea normelor in ... (vezi toată discuția)
Cum emit facturi electronice extracomunitare? raduma raduma Ma ocup cu internet marketing. Vand produse prin programe de afiliere si primesc comision (nu eu trimit produsele, eu doar aduc clientii printr-un link ... (vezi toată discuția)