avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte de venituri nepermanente pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte de venituri nepermanente pentru pensie

Puteti sa-mi dati un cap de tabel pentru adeverinta castiguri nepermanente pentru pensie?
Cel mai recent răspuns: ioanstan , utilizator 08:45, 22 Martie 2015
Nu aveti nevoie de asa ceva. Formulati o cerere la societatea la care ati lucrat in care solicitati adeverinta cu veniturile reale obtinute de dvs, si neinscrise in carnetul de munca.Adeverinta se va depune la casa de pensii.
Va multumesc pentru raspuns.
Dar problema pe care am ridicat-o porneste de la faptul ca dupa 2 ani de procese purtate pe o adeverinta cu castiguri brute/nete, procese pierdute dealfel, as dori sa fiu sigur ca, ce voi cere angajatorului acum va fi o adeverinta buna.
Din 5 procese derulate cu adeverinte de castiguri brute , 4 au fost castigate si al 5-lea, adica al meu a fost pierdut.
La TMB am pierdut deoarece in 2014 la nivelul TMB a exitat o practica neunitara de judecare a acestor procese, practima careia i-am cazut eu victima.
La CA exista o practica unitara de respingere a acestor adeverinte si deci nu aveam cum sa am castig de cauza la acest nivel.
Aceste adeverinte ar trebui acceptate deoarece informatiile din ele sunt validate, dupa parerea mea de, de Legea 263/2010 si de cele 3 Decizii ale ICCJ : 5/2010, 19/2011 si 19/2012.
Intr-un dialog cu TMB, am fost sfatuit sa revin cu o Adeverinta care sa contina : prime, acord, ore suplimentare,sporuri conform CCM, beneficii (desi eu stiu ca acestea nu ar trebui accceptate conform DCS NR. 389/1972), etc. Ce ma intereseaza pe mine ar fi daca acest etc. ar putea acoperi unele castiguri pe care nu le stiu eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte castiguri brute/nete ioanstan ioanstan As indrazni sa mai deschid o discutie referitor la adeverintele cu venituri brute pentru care s-au platit contributii la fondul de asigurari sociale conform ... (vezi toată discuția)
Doua dosare de recalculare a pensiei. aceeasi intreprindere, ... romeo bratu romeo bratu Doua dosare de recalculare a pensiei. Aceiasi intreprindere, aceiasi perioada, aceleasi adeverinte elberate de catre cosietatea in cauza. Ambele dosare castiga ... (vezi toată discuția)
Ce cale de atac mai am după revizuire? ioanstan ioanstan Am initiat un proces impotriva Casei de pensii pentru recalcularea pensiei pornind de la o adeverinta ce contine venituri brute. Am pierdut la TMB, desi 4 ... (vezi toată discuția)