Buna ziua!
Imi cer scuze pentru lungimea subiectului meu dar trebuie sa expun toata situatia.Este putin cam complicata si am nevoie de ajutor,sa stiu daca am evaluat-o corect.Un cuplu casatorit a construit o casa.Sa-i numim mama si tata.Din casatorie au rezultat doi copii,un baiat si o fata.Dupa casatorie fata s-a mutat in casa sotului.Au rezultat doi copii.Baiatul a ramas cu parintii.Acesta s-a casatorit si au rezultat trei copii.Dupa un timp tatal a murit.Nu s-a facut succesiune.Sotia baiatului l-a parasit,nu au divortat si a nascut un copil cu un alt barbat care a fost inregistrat pe numele sotului.Dupa cativa ani baiatul cuplului moare.Sotia lui este inca in viata.Nu s-a facut succesiune.Dupa alti cativa ani moare si mama.Nu s-a facut succesiune.In casa mamei si tatalui locuieste acum unul dintre fiii baiatului care este casatorit si are doi copii.Acest fiu a inceput sa demoleze casa fara acordul celorlalti mostenitori si vrea sa-si construiasca alta.Numai matusa lui este de acord cu ceea ce face.V-as ruga sa-mi spuneti cati mostenitori sunt de fapt si cat mosteneste fiecare?Poate acest nepot al cuplului sa demoleze si sa construiasca avand in vedere ca nu are titlu de proprietate pe nimic si ca succesiunea nu s-a facut dupa nici una dintre persoanele decedate?Acordul cui trebuie sa-l primeasa acesta ca sa poata demola si sa construiasca?
Pentru a demola si construi are nevoie de acordul primariei, autorizatie de desfiintare si autorizatie de construire.
Pentru a le obtine trebuie sa detina un act de proprietate pe care nu il are.
Pentru cotele parti cred ca trebuie facuta o schema incepand cu prima succesiune (gen arbore genealogic.)
Daca am inteles bine cel care a inceput demolarea este nepotul cuplului care a construit casa.
La mostenire are dreptul si sotia baiatului decedat si copilul acesteia facut inafara casatoriei (a fost inregistrat pe numele celui decedat, numai daca a fost tagaduita paternitate acesta nu ar avea dreptul).
Complicata situatie, ce sa spun!
Ideea principala este ca nu poate demola si construi fara autorizatii. Ceilalti prezumtivi mostenitori pot sesiza primaria si inspectoratul de stat in constructii ptr stoparea demolarii.
Mostenire
carmenmanuela
Buna seara.Doresc sa stiu daca la succesiune trebui sa se prezinte si sotia baiatului meu decedat?Am facut dezbatere de mosteniri dupa sotul meu (avand 2 fii ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Lacd
Buna ziua,
5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au ... (vezi toată discuția)