avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dezinformarea organelor judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dezinformarea organelor judiciare

La o plângere penală, avocata reclamantului depune o "Notă informativă" , în care scrie numai minciuni.
Această hârtie este depusă şi la Judecătorie, unde este pe rol un nou proces de autoritate părintească comună.
Am făcut o adresă către IPJ, agentulului care instrumentează dosarul, în care am demontat fiecare minciună scrisă de d-na avocat, cu înscrisuri.
Poate fi învinută d-na avocat de "dezinformarea organelor judiciare"? sau "Fals în declaraţii"?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 18:46, 30 Martie 2015
Buna ziua!

Nu. Nu poate. Nu e o infractiune de inducere in eroare a organelor judiciare (denunt calomnios), si daca ar fi, doar clientul avocatului poate fi tras la raspundere, nicidecum avocatul.

Cu stima.
Mulţumesc.
Clientul avocatului, cel care a făcut iniţial plângerea penală, poate fi tras la răspundere pentru inducerea în eroare a organelor judiciare?
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
Martonze, utilizator
În Nota informativă depusă la dosarul penal, avocata reclamantului susţine că reclamantul nu şi-a văzut copilul de aproape 2 ani şi că pârâta a refuzat orice acţiune de consiliere.Această notă este depusă la dosar în martie a.c.
Au avut loc 2 consileri, de la ultima, avocata a cerut DGASPC, în scris, raportul instituţiei, pe care l-a primit la adresa cabinetului dânsei, încă din luna decembrie 2014.
Este clară inducerea în eroare a organelor judiciare.
Totuşi, pe cine pot acţiona în judecată: Pe d-na avocat, care a cerut, a primit documentul, dar ulterior a întocmit şi înaintat Poliţiei un document care dezinformează sau reclamantul,în numele căruia a muncit d-na avocat?
avocata reclamantului susţine că reclamantul nu şi-a văzut copilul de aproape 2 ani şi că pârâta a refuzat orice acţiune de consiliere

Sesizarea trebuie sa se refere la existenta/savarsirea unei fapte prevazuta de legea penala cunoscand ca aceasta este nereala, pentru a discuta de infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, care este infractiunea aici?
Plângerea e bazată pe art.379 Cod procedură penală-nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind programul de vizită a minorului, în sensul că mama nu a pregătit emoţional minorul pentru vizită, astfel, minorul a refuzat plecarea fără mama.
În argumentaţia sa, reclamantul susţine că de peste un an, nu s-a putut realiza programul dat de instanţă şi că mama refuză orice consiliere, ori există documente că mama a participat la 2 consilieri, ultima inclusiv în prezenţa reclamantului, s-a eliberat un raport al DGASPC, cerut de avocata reclamantului, raport pe care l-a primit oficial, cu adresă şi confirmare de primire.
Cu toate acestea, se depun explicaţii pentru lămurirea vinei mamei, în sensul că mama refuză orice conciliere, consiliere, denigrează tatăl, etc.

Alte discuții în legătură

Plangere penala - declaratii false Martonze Martonze Bună ziua, În ultimul proces avut, reclamantul a făcut plângere penală împotriva mea, (după demararea procesului), pentru a constitui probe. După 2 ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)
Plangeri penale abuzive RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. Va rog sa ma informati cum pot sa opresc inregistrarile abuzive de plangeri penale. Mai nou, este o practica de depunere a plangerilor penale pentru ... (vezi toată discuția)