avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dezinformarea organelor judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dezinformarea organelor judiciare

La o plângere penală, avocata reclamantului depune o "Notă informativă" , în care scrie numai minciuni.
Această hârtie este depusă şi la Judecătorie, unde este pe rol un nou proces de autoritate părintească comună.
Am făcut o adresă către IPJ, agentulului care instrumentează dosarul, în care am demontat fiecare minciună scrisă de d-na avocat, cu înscrisuri.
Poate fi învinută d-na avocat de "dezinformarea organelor judiciare"? sau "Fals în declaraţii"?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: rmf , utilizator 18:46, 30 Martie 2015
SebastianSimon a scris:

Nu. Nu poate. Nu e o infractiune de inducere in eroare a organelor judiciare (denunt calomnios), si daca ar fi, doar clientul avocatului poate fi tras la raspundere, nicidecum avocatul.

Scuze că deranjez în acest thread (nu ștergeți pentru off-topic, dacă e, postez în alt loc), dar am o problemă importantă de clarificat
CITEZ UN USER: ”Dacă v-a făcut plângere penală şi în acea plângere a minţit, iar dvs. demonstraţi treaba asta, cu probe, puteţi să-i faceţi plângere penală pe art.268 Cod Procedură Penală - Inducerea în eroare a organelor judiciare. În rest, pe civil, rămâneţi cu toate etichetele puse de EL.”
ÎNTREBARE: Acest lucru este valabil și în cazul următor (în CIVIL) în care avocatul unei Asociații de Proprietari motivează trimiterea noastră în judecată cu un neadevăr ușor de probat (avem nu una, ci vreo 10 Contestații, și toate legale, în timp util) - vedeți aici detalii: www.avocatnet.ro/content/for...
E valabil articolul 253 din Noul Cod Civil pentru a acuza partea adversă, în speța prezentată de mine mai sus (iar scuze că pare off-topic, dar am găsit aici ceva care pare identic) ?
Mai multe detalii despre cazul nostru, vedeți aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - declaratii false Martonze Martonze Bună ziua, În ultimul proces avut, reclamantul a făcut plângere penală împotriva mea, (după demararea procesului), pentru a constitui probe. După 2 ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)
Plangeri penale abuzive RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. Va rog sa ma informati cum pot sa opresc inregistrarile abuzive de plangeri penale. Mai nou, este o practica de depunere a plangerilor penale pentru ... (vezi toată discuția)